Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλικό σινεμά: «Ηρέμησε!»

Εικόνα του άρθρου Ιταλικό σινεμά: «Ηρέμησε!»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2020, 14:32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αφιέρωμά του στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο συνεχίζουν οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Αυτή την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία του Φραντσέσκο Μπρούνι «Ηρέμησε!» (2011), στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση: Ο Μπρούνο είναι ένας καθηγητής και συγγραφέας που έχει πάρει την κάτω βόλτα. Βγάζει τα προς το ζην με ιδιαίτερα μαθήματα και βοηθώντας την πορνοστάρ Τίνα να γράψει την αυτοβιογραφία της. Μεταξύ των μαθητών του είναι και ο νεαρός Λούκα, ένα παιδί έξυπνο αλλά και υπερβολικά ατίθασο. Η μητέρα του θα χρειαστεί να φύγει για έξι μήνες λόγω δουλειάς στην Αφρική και αναθέτει στον Μπρούνο την επιμέλεια του παιδιού της ενημερώνοντας τον ότι είναι ο γιος του! Μπρούνο και Λούκα, ο καθένας με τις δικές του ιδιοτροπίες, θα πρέπει να μάθουν να επικοινωνούν και να συμβιώνουν διαμορφώνοντας ένα νέο πλαίσιο σμιλευμένο από τη μέχρι τώρα ανεμελιά τους αλλά και το χάσμα γενεών μεταξύ τους.

Πρωταγωνιστεί το δίδυμο Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο και Φιλίπο Σικιτάνο στους ρόλους του πατέρα και του γιου αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back