ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ιταλία: Στους 247 οι νεκροί (ανανέωση)

Εικόνα του άρθρου Σεισμός στην Ιταλία: Στους 247 οι νεκροί (ανανέωση)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2016, 12:00
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 247 είναι οι νεκροί από το σεισμό που χτύπησε την κεντρική Ιταλία όπως ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας. 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.

Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδες με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα, στις 4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας, συγκλόνισε το Ριέτι της Ιταλίας. Η πόλη βρίσκεται 90 χλμ βόρεια της Ρώμης. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ακούμολι, με εστιακό βάθος 4 χλμ. Σύμφωνα με το δήμαρχο του χωριού, 4 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και δεν δίνουν σημεία ζωής ενώ σε διπλανό χωριό, αναφέρεται ότι άλλοι 2 άνθρωποι είναι νεκροί.


Ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι κρατικές υπηρεσίες, ενώ μήνυμα έχει στείλει και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ενημερώνοντας σχετικά για την κινητοποίηση


Στην ίδια περίπου περιοχή πριν από μερικά χρόνια, το 2009, ο σεισμός είχε χτυπήσει την πόλη της Άκουιλα αφήνοντας πίσω 300 νεκρούς. Ο σεισμός στο Ακούμολι ήταν ιδιαίτερα σφοδρός, όπως φαίνεται στο ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβασε κάτοικος της περιοχής στο Youtube.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back