ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πλήττουν τη νότια Γερμανία

Εικόνα του άρθρου Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πλήττουν τη νότια Γερμανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2024, 21:25
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της νότιας Γερμανίας αυξήθηκε σε τέσσερις τη Δευτέρα, καθώς τρεις σοροί ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέφθηκε την πλημμυρισμένη περιοχή και αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η στάθμη των υδάτων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω σε ορισμένες περιοχές.

Το πτώμα μιας 43χρονης γυναίκας, την οποία οι διασώστες αναζητούσαν από το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε σε υπόγειο στην πόλη Σρμπενχάουζεν της Βαυαρίας, δήλωσε η αστυνομία στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Ένας πυροσβέστης βρέθηκε νεκρός στο κοντινό Πφαφενχόφεν την Κυριακή, αφού ανατράπηκε η φουσκωτή βάρκα που χρησιμοποιούσαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του.

Αργότερα τη Δευτέρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα πτώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας βρέθηκαν σε υπόγειο στο Σκόρντορφ, κοντά στη Στουττγάρδη, το οποίο είχε πλημμυρίσει και στη συνέχεια είχε αντληθεί στεγνό.

Οι συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε εκτεταμένες πλημμύρες στα νότια κρατίδια της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι πλημμύρες προκάλεσαν εκτεταμένες διαταραχές στις μεταφορές, με τις σιδηροδρομικές γραμμές μεγάλων αποστάσεων προς το Μόναχο από τα βόρεια και τα δυτικά να μην λειτουργούν τη Δευτέρα.

Ο Σολτς επισκέφθηκε το Πφαφενχόφεν, βόρεια του Μονάχου, επιθεωρώντας μια όχθη του ποταμού που έχει σκεπαστεί με άμμο και συναντώντας περιφερειακούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Μάρκους Σέντερ, κυβερνήτη της Βαυαρίας.

Ο Σέντερ δήλωσε ότι η κατάσταση «παραμένει κρίσιμη και τεταμένη», με τα νερά να υποχωρούν σε ορισμένα μέρη, αλλά νέες πλημμύρες και εκκενώσεις σε άλλα μέρη. Σημείωσε ότι η στάθμη των υδάτων αναμένεται να αυξηθεί στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ και πιο κάτω στον Δούναβη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3