ΘΕΑΤΡΟ

«Ίσως και να είμαστε αδέρφια τελικά» στην Κόκκινη Εκκλησιά

Εικόνα του άρθρου «Ίσως και να είμαστε αδέρφια τελικά» στην Κόκκινη Εκκλησιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2023, 23:23
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ίσως και να είμαστε αδέρφια τελικά» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παιχτεί στην Κόκκινη Εκκλησιά, στο Βουργαρέλι Άρτας, στις 22 και 23 Ιουλίου, στις 20:00, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ίσως και να είμαστε αδέρφια τελικά» της Φένιας Παπαδόδημα βασίζεται στην επιστολή του Ινδιάνου αρχηγού Σηάτλ που γράφτηκε το 1854 σαν απάντηση στον εκπρόσωπο της Ουάσινγκτον που ζητούσε να αγοράσει τη γη τους. «Αν σας πουλήσουμε τη γη μας, θα πρέπει να θυμάστε πως είναι ιερή…».

«Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας κοινής συνείδησης που υπαγορεύει μια αλήθεια η οποία δεν έχει ακόμη κατανοηθεί πλήρως: Για να σταματήσουμε την καταστροφή της Φύσης θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε την ίδια την κοσμοεικόνα μας. Μια μουσική περιήγηση, τέλος, γύρω από τη χτισμένη το 1280 Κόκκινη Εκκλησιά στο Βουργαρέλι, όπου διάσπαρτα τοποθετημένοι πίνακες του Γιώργου Κόρδη αφηγούνται τη μεταμόρφωση του ανθρώπου και του πλανήτη, από την πτώση από τον Κήπο της Εδέμ έως σήμερα, συνομιλώντας με τα δρώμενα» σημειώνεται.

Η πρωτότυπη σύνθεση εμπεριέχει, επίσης, αποσπάσματα κειμένων από τα έργα «Η πράσινη ιστορία του κόσμου» του Κλάιβ Πόντινγκ και «Θάνατος και Ανάσταση της ιερής κοσμολογίας” του Φίλιππου Σέρραρντ.

Σύλληψη, πρωτότυπη μουσική, ερμηνεία, τραγούδι: Φένια Παπαδόδημα.

Ερμηνεία: Δέσποινα Γεωργακοπούλου.

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Παλαμιώτης.

Μουσικό σύνολο: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Γιώργος Παλαμιώτης (μπάσο), Γωγώ Ξαγαρά (άρπα), Ήβη Παπαθανασίου (τσέλο).

Ζωγραφικοί πίνακες: Γιώργος Κόρδης.

Συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση δελτίων εισόδου εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back