ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Εικόνα του άρθρου Ισπανία: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2023, 22:05
ΚΟΣΜΟΣ

Η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms δήλωσε ότι διέσωσε 117 μετανάστες το Σάββατο, οι οποίοι συνωστίζονταν σε μια επισφαλή ξύλινη βάρκα από τη Λιβύη, στον τελευταίο επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.

Το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας στα ανοικτά της Ελλάδας, με τουλάχιστον 78 νεκρούς ανάμεσα σε εκατοντάδες που είχαν στοιβαχτεί σε ένα αλιευτικό σκάφος, έριξε για άλλη μια φορά φως στους θανάτους χιλιάδων μεταναστών κάθε χρόνο που φεύγουν από τη φτώχεια και τις συγκρούσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.


Η Open Arms ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι παρέλαβε 117 άτομα το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων 25 γυναικών και ενός τρίχρονου αγοριού, κυρίως από την Ερυθραία, το Σουδάν και τη Λιβύη.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης, αφού το σκάφος έφυγε από το λιμάνι της Σαμπράθα υπό το σκοτάδι στη 01:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση και τον εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Όλοι οι επιβάτες έτυχαν ιατρικής αξιολόγησης στο σκάφος Open Arms, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα μεταφερθούν.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Open Arms


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back