ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ILR 23, πρώτη μέρα: Αποτελέσματα και νικητές-τριες

Εικόνα του άρθρου ILR 23, πρώτη μέρα: Αποτελέσματα και νικητές-τριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2023, 11:11
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Νέστορας Κολιός κατέκτησε το 4ο, τα τελευταία 5 χρόνια, μετάλλιο του ILR στα 5 χλμ.

Ο αθλητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων, φετινός πρωταθλητής Ελλάδας στα 3000 μ. στιπλ, έκοψε την κορδέλα του νικητή σε χρόνο 14.59 (15.32 πέρυσι), αφήνοντας στη 2η θέση τον 21χρονο Παναγιώτη Πετρουλάκη με χρόνο 15.26 και τρίτος τερμάτισε ο Στέργιος Πολίτης (Δρομική Ομάδα ΔΠΘ) με 15.31.

Στις γυναίκες πρώτη και με διαφορά τερμάτισε η αθλήτρια της Puma Ντενίσα Μπάλλα στην πρώτη της συμμετοχή στο 5άρι του Ioannina Lake Run, καλύπτοντας τη διαδρομή σε 17.40. Δεύτερη τερμάτισε η περσινή νικήτρια Χρύσα Ανδρούτσου (ΑΓΣΙ) με 19.57 και τρίτη πέρασε την γραμμή του τερματισμού η Κωνσταντίνα Σταματέλου με 20.34.
Στον αγώνα πήραν μέρος 729 δρομείς κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ο 80χρονος Γιώργος Τραπεζάνογλου και η 71χρονη σύζυγός του Ανδρομάχη από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο τέλος του αγώνα.

Την εκκίνηση έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης και τις απονομές στις γενικές κατηγορίες έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι των χροηγών.

Επίσης: Τις 300 άγγιξαν οι συμμετοχές των μαθητών των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού στους ειδικούς αγώνες, ενώ στο «Μαμά-Καρότσι» πήραν μέρος 37 καρότσια (και 39 βρέφη σε αυτά).

Στους αγώνες πήραν μέρος 45 ΑμεΑ, αρκετά από αυτά με αμαξίδιο.

Στο τέλος της διαδρομής τους περίμενε το αναμνηστικό μετάλλιο με τα «ωκύπτερα» της αρχαίας Δωδώνης.

Στον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ πήρε μέρος και ο Χάρης Ασλανίδης, ο οποίος διαγνώστηκε στα δύο του χρόνια με νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα, μίλησε στους συμμετέχοντες ο Διογένης Τσώνης, ο αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο πριν 13 χρόνια και μετά από 19 χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη και τα πόδια, συμμετέχει σε αγώνες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back