ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ικανοποίηση για τις «Κύκλες»

Εικόνα του άρθρου Ικανοποίηση για τις «Κύκλες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2020, 11:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων δηλώνει ικανοποιημένος από την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει τις «Kύκλες» των Χουλιαράδων και της Βαπτιστής στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο ΧΟΧ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση «έρχεται να επικυρώσει θεσμικά τη συνεχή και μεθοδική προσπάθεια του Χορευτικού Ομίλου Χουλιαράδων στην καταγραφή,  αναβίωση και προβολή του εθίμου».

Πρόσφατα, ο σύλλογος, υπό τη επίβλεψη του λαογράφου και χοροδιδασκάλου Β. Ράπτη, ηχογράφησε τραγούδια που πλαισιώνουν το δρώμενο και δεν είχαν ηχογραφηθεί μέχρι σήμερα.

«Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη έκδοση της τοπικής τραγουδιστικής παράδοσης που θα αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και θα προβάλει την ευρύτερη πολιτιστική κληρονομιά των Τζουμέρκων. Αρωγός στην προσπάθεια  του Χορευτικού Ομίλου στέκεται ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων» τονίζει επίσης ο ΧΟΧ και εξαίρει το ρόλο που έπαιξε στην προσπάθεια ο δημοτικός σύμβουλος Β. Τζουμέρκων Γιάννης Λάμπρου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back