Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίγκι εσύ, σούπερ σταρ

Εικόνα του άρθρου Ίγκι εσύ, σούπερ σταρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2019, 22:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Στις 8 Ιουνίου, το Release festival θα υποδεχθεί στην πλατεία Νερού το μεγαλύτερο χαμαιλέοντα ιγκουάνα της εποχής μας και ταυτόχρονα, την πιο αειθαλή ενσάρκωση του ροκενρόλ: τον Ίγκι Ποπ.

Ο άνθρωπος που έχει κεράσει καημό και πάθος τους οπαδούς της μουσικής με διάφορους τρόπους, εδώ και πέντε δεκαετίες, θα έρθει για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, είχε έρθει μόνος του, με τους Stooges, με οριακά αδαμιαία περιβολή ή αιμόφυρτος, όταν στο Ρόδον οι μπύρες ήταν ιπτάμενες, γενικώς, έχει έρθει σε κάθε πιθανή εκδοχή του.

Οι πιο βασιλικές όμως, ήταν δύο: αυτή στις αρχές των 90’s στο Ρόδον, όπου έμεινε τσίτσιδος στη σκηνή μέχρι να πάρει χαμπάρι ότι στο live υπήρχαν τηλεοπτικές κάμερες (αλλά και πάλι, δεν έδειξε να ενοχλείται) και μια το 2004 όταν έπαιξε με τους fuckin’ Stooges που δεν ήταν δικός τους, ούτε αυτοί ήταν δικοί του, όπως έλεγε και ξανάλεγε. Δικό του ήταν όμως το κοινό, ειδικά όταν το πρόσταξε «dance motherfuckers» στο θέατρο Πέτρας.

Ο Ίγκι είναι μια κατηγορία μόνος του, είτε σαν διαχρονικός απροσάρμοστος που προσαρμόζει τα δεδομένα στα γούστα και τις παραξενιές του, είτε ως ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από διαχρονικούς ύμνους: το I wanna be your dog στα ‘60’s, το Passenger στα ‘70s, την Candy στα ‘80s, το Lust for life όποτε έβγαινε Trainspotting κ.ο.κ.

Στις 8 Ιουνίου ο κος Όστεμπεργκ θα είναι στο Release, μαζί με τους James, τους Shame και άλλους. Υποτίθεται ότι φέτος είναι στα 71, αλλά θεός να σας φυλάει, μη βρεθείτε στο δρόμο τέτοιου 70άρη όταν ωρύεται «dance motherfuckers».

Το Release είναι φέτος πολυήμερο: Ξεκινάει από τις 7 Ιουνίου με τον Damien Marley ως headliner, περνάει στον Ίγκι στις 8/6 και συνεχίζει: Manowar 14/6, New Order/Johnny Marr/Morcheeba στις 16/6, Clutch/Black Rebel Motorcycle Club/Planet of Zeus στις 19/6, Cypress Hill/Dub FX/ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ/12ος Πίθηκος στις 21/6, Hozier/Hooverphonic/Roisin Murphy στις 23/6/ Alice in Chains/1000mods/FuManchu στις 24/6, Disturbed στις 30/6

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back