ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ίδρυμα Γκανή: Μια έκθεση για τη συνοικία των Λακκωμάτων

Εικόνα του άρθρου Ίδρυμα Γκανή: Μια έκθεση για τη συνοικία των Λακκωμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2023, 14:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mια εικαστική έκθεση με τίτλο «Λακκώματα: Ο μαχαλάς, η γειτονιά, οι άνθρωποί τους» διοργανώνει το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή από 1 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου στον χώρο του, στην οδό Σούτσου 26, στα Γιάννενα.

«Μια από τις αγαπημένες και ιστορικές γειτονιές της πόλης μας, που αποτελεί και το θέμα της εικαστικής αυτής εκδήλωσης του Ιδρύματος είναι η συνοικία των Λακκωμάτων. Τα σοκάκια και οι άνθρωποί της είναι οι πρωταγωνιστές των φωτογραφιών της. Είναι μία αγαπημένη συνοικία των ιστορικών, ερευνητών και λογίων της πόλης μας που με τα κείμενά τους περιέγραψαν την παρουσία της… στο πέρασμα του χρόνου» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Το Ίδρυμα Γκανή αποφάσισε με τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης να τιμήσει τη συνοικία αυτή για την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην πόλη. Στην ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά τον Μιχάλη  Αυδίκο, τέως πρόεδρο του  Πολιτιστικού Συλλόγου των Λακκωμάτων, και  τον συλλέκτη  Δημήτρη  Βλάχο  για τη συνεργασία τους, για το υλικό  που  πρόσφεραν και για τα κείμενά τους.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00 μμ, Τετάρτη 6.00μμ - 9.00μμ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back