ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία; Αυτό είναι το σχέδιο…

Εικόνα του άρθρου Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία; Αυτό είναι το σχέδιο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2019, 15:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη η πρόθεση της ΝΔ να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα της Βουλής, έστειλε το μήνυμα. Αφού έκανε έναν… διαχωρισμό μεταξύ κρατικού και δημόσιου συστήματος υγείας κι αφού υποστήριξε ότι ήδη  «αγοράζονται ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας» μέσω του ΕΟΠΥΥ ότι οι δημόσιοι (ή μήπως οι κρατικοί;) πόροι δεν είναι άπειροι, άφησε σαφέστατα ανοιχτό το παράθυρο της ιδιωτικοποίησης. 

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι «ο υπουργός Υγείας είναι ο θεματοφύλακας της δωρεάν και δημόσιας υγείας», και έβαλε στο παιχνίδι και τον ιδιωτικό τομέα. Η τοποθέτηση του «θεματοφύλακα της δημόσιας υγείας», έγινε στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, με αφορμή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων για πρόσφατη επίσκεψη στα Γιάννενα του νέου διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη. Ο κ. Καρβέλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μίλησε για ανάπτυξη υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, και δη στη νέα, 4η πτέρυγα, με τη δέσμευση «όσων κλινών απαιτηθούν» για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. 

Το ζήτημα της λειτουργίας της 4ης πτέρυγας είχε απασχολήσει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Από τη μια μεριά, η διοίκηση που προχώρησε όλες τις διαδικασίες για τη λειτουργία της πτέρυγας και από την άλλη οι τότε τομεάρχες της ΝΔ που είχαν «καταγγείλει» στη Βουλή «την εσπευσμένη λειτουργία της πτέρυγας». Στους αντιδρώντες βέβαια ανήκαν και συνδικαλιστές της ΝΔ στον χώρο του νοσοκομείου αλλά και η τοπική ΝΟΔΕ.

Επί κυβέρνησης ΝΔ, πια, τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να γίνεται «αρωγός», προτείνοντας πρόσφατα τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

ΣΧΟΛΙΑ
τασια
Επιτέλους. Είχαμε τους κοκκινους φασιστες τοσα χρόνια, παραπληροφορουσαν τον λαο οτι θα καταστραφει αν ερθει ιδωτικο τηλεφωνο, αν ερθει ιδιωτικο ρευμα και το μονο που παθαμε είναι επιλογες για καλυτερες υπηρεσιες και χαμηλότερες τιμές. επιτελους
ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ
Αν αυτο κατάλαβες απο το δημοσιευμα, ....τοτε ειναι κατανοητο γιατί ψηφισες ΝΔούλα.... Οταν χρειαστείς κρεβατι στο νοσοκομείο θα σου πουν "αυτό δεν είναι για την μούρη σου".... Τοτε παρε τηλεφωνο τον Άδωνι και τον Βορίδη σου και περνα απο τα γραφεια του βουλευτή σου για το συνήθισμενο και αγαπημενο σου.. γλυψιμο...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back