ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ησιόνη η Πρόνοια…», μια έκθεση στο Σουφαρί Σεράι

Εικόνα του άρθρου «Ησιόνη η Πρόνοια…», μια έκθεση στο Σουφαρί Σεράι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2024, 15:44
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την έκθεση αρχειακών τεκμηρίων και έργων ζωγραφικής με τίτλο: «Ησιόνη η Πρόνοια. Η προνοιακή πολιτική του ελληνικού κράτους στην Ήπειρο κατά τον 20ο αι» διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Μουσείο Ηπείρου στο Σουφαρί Σεράι, από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, θα γίνουν ανήμερα του εορτασμού των «Ελευθερίων», στις 21 Φεβρουαρίου, στις 13:00.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες της δημόσιας υγείας, του επισιτισμού και της περίθαλψης, η έκθεση έχει στόχο να αναδείξει την προνοιακή πολιτική του ελληνικού κράτους.

«Ο μύθος της Ησιόνης αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την πραγματοποίηση της έκθεσης, καθώς συνδέει με μαγικό τρόπο την ελληνική μυθολογία με την σημερινή σκληρή πραγματικότητα και εκμηδενίζει την απόσταση φέρνοντας γεωγραφικά πολύ κοντά την αρχαία Τροία, ποθητό τρόπαιο των Αχαιών, με την Ήπειρο του βασιλιά Πύρρου και το πρότυπο ομοσπονδιακής δημοκρατίας στην Ευρώπη, το Κοινό των Ηπειρωτών » αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί με τη συλλογή του Κωνσταντίνου Φάη, εικαστικού και σκιτσογράφου ερευνητή, που περιλαμβάνει έργα φιλοτεχνημένα με μολύβι και σινική μελάνι σε θερμό χαρτί, τα οποία ως προς την τεχνοτροπία μιμούνται χαρακτικά προηγούμενων αιώνων. Ειδικότερα, οι εικαστικές συνθέσεις σε χωρικές εφαρμογές, οι προσωπογραφίες και η αρχιτεκτονική τυπολογία και έκφραση έχουν θεματικό πυρήνα τους θεούς του Πάνθεου του Ολύμπου, μυθικά όντα, βασιλείς και αγωνίσματα.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00-14:00 τις καθημερινές, και 11:00-14:00 τα σαββατοκύριακα.

Τηλ. επικοινωνίας: 26510 34469.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back