ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήσασταν όλοι και όλες εκεί (και σας ευχαριστούμε)

Εικόνα του άρθρου Ήσασταν όλοι και όλες εκεί (και σας ευχαριστούμε)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2017, 02:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη γεμάτη αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία, οι «25+1 Ρετρό Ιστορίες» συστήθηκαν για πρώτη φορά δια ζώσης με το κοινό, σε μια εκδήλωση όπου μίλησαν για το βιβλίο ο Γιάννης Πάσχος και ο Γιώργος Σμύρης. Όντας δύο άνθρωποι ενεργοί με πολλές ιδιότητες στην πόλη, περιέγραψαν όχι μόνο το βιβλίο, αλλά και την «τοποθέτησή» του στη συγκυρία. Ο Γιώργος Σμύρης υπενθύμισε πολλές φορές την αλληλουχία του τόπου και της ιστορίας του, προσεγγίζοντας διαλεκτικά την ανάγκη της δημιουργικής αφομοίωσης των ιστορικών δεδομένων. Ο Γιάννης Πάσχος μίλησε για τις «ιστορίες που δεν ήξερε» και επέμεινε ότι η λίμνη θα είναι το σημείο αναφοράς για το μέλλον, στα Γιάννενα. Στην παρέμβασή του ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το βιβλίο προσκαλεί  τον καθένα από εμάς να μάθουμε περισσότερα για όσα βλέπουμε καθημερινά σε αυτή την πόλη, αλλά που δεν γνωρίζουμε αυτά που κρύβουν βαθιά στα σπλάχνα τους».

Το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Μανταλόβας, Θωμάς Γιωτίτσας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης και πολλοί ακόμα, όλοι τους επίσημοι και επίσημες για εμάς, τους ανθρώπους του Τύπου Ιωαννίνων.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Πνευματικό Κέντρο, στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης», στους Θύμιο Μάντζιο και Δημήτρη Κατσάνο για τις φωτογραφίες και τα βίντεο, καθώς και σε όλους και όλες που βρεθήκατε εκεί, για άλλη μια φορά (αλλά ποτέ δεν θα είναι αρκετές).





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back