Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ηρεμία στον Κατσικά-αιτήματα για το χειμώνα από τη διοίκηση του καταυλισμού

Εικόνα του άρθρου Ηρεμία στον Κατσικά-αιτήματα για το χειμώνα από τη διοίκηση του καταυλισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2016, 15:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήρεμα ξημέρωσε το Σάββατο στην πλατεία του Κατσικά, όπου βρίσκονται από χτες το απόγευμα περίπου 300 πρόσφυγες, οι οποίοι αποχώρησαν από τον καταυλισμό διαμαρτυρόμενοι για την αργοπορία μεταφοράς τους σε στεγασμένους χώρους.

Στο μεταξύ, γίνεται μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης, καθώς η διοίκησητου καταυλισμού έχει αποστείλει μια σειρά αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας άμεση κάλυψη αναγκών που ενδεχομένως, να πείσουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Αγία Ελένη, κάτι που ενδέχεται να πάρει 3 με 4 μήνες. 

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι ο εξοπλισμός με θερμαινόμενα σώματα στους χώρους συγκέντρωσης, στις αναμονές των ιατρείων, στους διάφορους χώρους δραστηριοτήτων κ.λπ. Βασική προϋπόθεση για να εγκατασταθούν τα θερμαντικά σώματα είναι η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας με περισσότερες κεντρικές παροχές, κάτι που επείγει. Επίσης, γίνεται αίτημα για φωτισμού του καταυλισμού με κατάλληλα σώματα. Επιπλέον, ζητείται η ανακατασκευή της περίφραξης.

Έτσι και αλλιώς πάντως, για ναεπιστρέψει η ηρεμία στον καταυλισμό, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια κυρίως από τιςαρχές και από την Ύπατη Αρμοστεία, καθώς και ένας πραγματικός αγώνας δρόμου γιανα εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης γι αυτούς τους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back