Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ήπειρος Όλον» κατά κυβέρνησης

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος Όλον» κατά κυβέρνησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2022, 18:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mε τρεις ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης ξεκινά το 2022 η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου.

Στο στόχαστρό της μπαίνουν τρία ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό: Ο χαρακτηρισμός του έργου «Ιωάννινα-Κακαβιά» ως εθνικού (με ΦΕΚ), η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και η επιβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων από 1η Ιανουαρίου του 2022.

Για την παράταξη, το οδικό έργο «Ιωάννινα-Κακαβιά», έτσι όπως σχεδιάζεται, μετατρέπεται από έργο «εθνικής σημασίας σε έργο ηπειρωτικής κοροϊδίας». «Η Ήπειρος και επί των ημερών της ηγεσίας  της ΝΔ στο Υπουργείο Υποδομών, συνεχίζει να ‘κοροϊδεύει’ τους Ηπειρώτες και να βάζει στον πάγο την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου. Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η συνέχιση του έργου ως τμήματος της ‘Αδριατικής οδού’, ενός έργου εμβληματικού για την Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζεται.

Η παράταξη «Ήπειρος Όλον» καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση της ΝΔ και για την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή «οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια  την προστασία της ελληνικής φύσης, θέτει σε κίνδυνο  και αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, με μόνους κερδισμένους όλους αυτούς που χρόνια τώρα επιθυμούν την παράδοση της φύσης άνευ όρων».

Και το τρίτο και τελευταίο «κατηγορώ» αφορά την επιβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων και της περιβαλλοντικής εισφοράς κυκλικής οικονομίας. Η παράταξη σημειώνει ότι η εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων έρχεται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας και ακρίβειας των αγαθών.

«Εισερχόμενοι στο 2022 με τους Δήμους και της Ηπείρου να έχουν απωλέσει κατά πολύ έσοδα λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης η οποία, καθώς φαίνεται, περιορίζει τη χρηματοδότησή τους το 2022, δεν είναι δυνατόν να έρχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος με λογικές ‘έκδοσης φιρμανιού’ ή ‘πρωτοχρονιάτικου χαρατσιού’ και οδηγεί σε  ακόμη ένα αδιέξοδο πολίτες και Δήμους της Ηπείρου» αναφέρει.

Η παράταξη ζητά από την κυβέρνηση να μεταθέσει την καταβολή του τέλους ταφής σε χρόνο που οι οικονομικές συνθήκες θα το επιτρέψουν. Σε αυτό το σημείο απευθύνεται και στην Περιφέρεια Ηπείρου, από την οποία ζητά να υπάρξει συναπόφαση για τις όποιες ενέργειες χρειαστούν για τη μετάθεση της καταβολής του τέλους. Επιπλέον της ζητά με νόημα «να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και των Δήμων και όχι ως ‘προστάτης’ της κυβερνητικής πολιτικής με το βλέμμα στις εκλογές του 2023».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back