ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήπειρος-Κίνα συμμαχία

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος-Κίνα συμμαχία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2018, 22:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια επίσκεψη στην περιοχή της Ηπείρου πραγματοποιεί πενταμελής αντιπροσωπεία της επαρχίας Ζιλίν της Κίνας, με την οποία έχουν πλέον συναφθεί στενές σχέσεις.

Δευτέρα πρωί, συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, με τους Γιανγκ Κεξίν, υπεύθυνο διεθνών σχέσεων, Ζιανγκ Τσενγιουάν, υπεύθυνο πολιτισμού, Ζανγκ Σουμπίν, από το γραφείο ενημέρωσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ζιλίν, Σονγκ Γιονγκ, από το γραφείο τουρισμού και την Ζου Τινγκτίνγκ διερμηνέα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος και ο Λευτέρης Κόντος, που συνόδευε την κινεζική αποστολή.  

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε δύο ζητήματα, τα αρωματικά φυτά και τον τουρισμό. Ο δε κ. Μπέγκας, είπε και αυτός ότι «μπορούμε να βρούμε σημεία κοινού ενδιαφέροντος», όπως είναι η ιατρική που στηρίζεται στα βότανα και ο τουρισμός.

Ο κ. Κεξίν απαρίθμησε με θετικά σχόλια τις εντυπώσεις της αποστολής και τόνισε ότι οι τρεις τομείς στους οποίους μπορεί να ξεκινήσει η συνεργασία  είναι ο τουρισμός, το εμπόριο και οι πολιτιστικές ανταλλαγές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει από κινεζικής πλευράς για τα βότανα. Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν και καλλιέργειες στη Θεσπρωτία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back