ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Βασική αγορά η Αλβανία, σύντομη ακόμα η παραμονή

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος: Βασική αγορά η Αλβανία, σύντομη ακόμα η παραμονή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2022, 21:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ δημοσίευσε την ανάλυση για τον τουρισμό και τα επιμέρους στοιχεία του, ποιος πάει πού, πόσο μένει και πόσα ξοδεύει, για το 2021.

Το 2021 λοιπόν, η Ήπειρος ήταν έβδομη Περιφέρεια στην τουριστική κίνηση της χώρας και μόλις το 2,6% της τουριστικής κίνησης.

  • Κύρια αγορά παραμένει η Αλβανία (60.000) και ακολουθούν η Γερμανία 38.000 και η Αγγλία 32.000.
  • Στις διανυκτερεύσεις η Ήπειρος είναι 10η το 2021. Κύριες αγορές εδώ είναι η Γερμανία, η Αγγλία και η Ιταλία.
  • Στις εισπράξεις η Ήπειρος είναι επίσης 10η το 2021. Τα έσοδα προέρχονται κατά σειρά από Αγγλία, Γερμανία και Αλβανία.
  • Η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη στην Ήπειρο το 221 ήταν 299 ευρώ ανά επίσκεψη, 64 ευρώ ανά διανυκτέρευση και 4,6 μέρες παραμονής. Η Ήπειρος είναι η τελευταία Περιφέρεια στη δαπάνη ανά επίσκεψη. Τα δε ποσά έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2019. Είναι η έκτη πιο ακριβή Περιφέρεια στη δαπάνη ανά διανυκτέρευση και τελευταία πάλι, στη διάρκεια παραμονής.

Αυτός ο παράγοντας είναι που «καίει» ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ήπειρο.

Εκεί που τα πήγε καλύτερα ο τουρισμός στην Ήπειρο, είναι η ικανοποίηση των επισκεπτών-τριων: Τα ξενοδοχεία της Ηπείρου έχουν την υψηλότερη θέση στον Γενικό Δείκτη Ικανοποίησης (GRI) το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αυτό επισημαίνει η ένωση Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων, επικαλούμενη στα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ.

«Μετά τη συλλογική προσπάθεια που έγινε από τους ξενοδοχειακούς φορείς και τους επιχειρηματίες διαμονής της Ηπείρου, τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν για ακόμα μία φορά. Εξάλλου, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας το επιβεβαιώνουν και οι κριτικές που γίνονται σε καθημερινή βάση για τις επιχειρήσεις μας στα συστήματα κρατήσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης, Στάθης Σιούτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back