Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ήπειρος Ανατροπής» κατά των μονάδων βιοαερίου

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος Ανατροπής» κατά των μονάδων βιοαερίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2018, 20:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ήπειρος Ανατροπής» στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου για το ζήτημα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης πέντε μονάδων παραγωγής βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Ιωαννίνων. Πριν από λίγες μέρες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε την περιβαλλοντική αδειοδότηση, παρά τις ενστάσεις γνωμοδοτικών οργάνων και της τοπικής κοινωνίας.

Η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» με επικεφαλής τον Κώστα Μπασιούκα, σε αυτό το σημείο, αφήνει αιχμές και κατά του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη. «Είναι περίεργο πως ο κύριος περιφερειάρχης δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.  Υπενθυμίζεται πως η γνωμοδότηση κατά των μονάδων βιοαερίου από την επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία προεδρεύει η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ήταν ομόφωνη.

Η θέση της «Ήπειρος Ανατροπής» είναι ότι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) πρέπει να εμπλακούν συνεργατικές ή ατομικές επιχειρήσεις κυρίως πρωτογενούς τομέα. «Η υπάρχουσα πρακτική με την οποία τα ίδια πρόσωπα με διαφορετικά ονόματα εταιριών ζητούν και αποκτούν άδειες παραγωγής ενέργειας από διάφορες πηγές με νομιμοφανείς διαδικασίες, μας βρίσκει πολιτικά αντίθετους» ξεκαθαρίζει. Στη συνέχεια, με την ανακοίνωσή της, η παράταξη ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου να «μην επιτραπεί να κερδοσκοπούν οι αεριτζήδες μεσάζοντες» και υπογραμμίζει ότι η αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι μαχητικοί στη διεκδίκηση μιας ανάπτυξης με επίκεντρο την αειφορία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back