Πρώτο βήμα συνεργασίας στην Περιφέρεια

Εικόνα του άρθρου Πρώτο βήμα συνεργασίας στην Περιφέρεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2018, 16:24

Στις 11 Ιουνίου στις 19.00 στο Du Lac, η «Ήπειρος της Ανατροπής» και η «Συμμαχία Ηπειρωτών» διοργανώνουν κοινή εκδήλωση για τον «Κλεισθένη Ι» και την απλή αναλογική. Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής του Ποταμιού (και της ΚΙΝΑΛ), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώην επικεφαλής της «Ηπείρου της Ανατροπής».

Πρακτικά, είναι το πρώτο βήμα προς την κοινή κάθοδο των δύο παρατάξεων στις περιφερειακές εκλογές ή έστω, τη μετεκλογική τους συνεργασία. Είναι όμως και κάτι παραπάνω: οι ενωτικές πρωτοβουλίες μεταξύ δυνάμεων που αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει του εκλογικού 2019, συμβαίνουν ήδη και όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση, αλλά και σε συνδικαλιστικούς φορείς.

Πίσω στα δικά μας, οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων, Κώστας Μπασιούκας και Γιώργος Ζάψας περιέγραψαν σήμερα τι θέλουν από την εκδήλωση, αλλά και τι επίκειται μετά.

Ο κ. Μπασιούκας τόνισε ότι αυτή είναι η πρόταση «να συνεχίσουμε και να προεκτείνουμε αυτόν τον διάλογο  στην πόλη μας ενεργοποιώντας όλες και όλους όσους ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, Α’ και Β’ βαθμού, τους ενεργούς αλλά και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουμε όλοι γόνιμα στον προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας αρχίζοντας από τη γειτονιά μας».

Ο κ. Ζάψας είπε ότι είναι μια πρωτοβουλία διαλόγου, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε γίνει. «Ακόμα και στο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Καχριμάνης έφερε το θέμα όταν ψηφίστηκε ο νόμος, αλλά παρουσιάσανε το κείμενο της ΕΝΠΕ» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι δύο παρατάξεις αναφέρονται «στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αλλά και ότι δεν είναι οριστική η κοινή τους κάθοδος. Οι δύο άνδρες διαχώρισαν το ρόλο των πολιτικών φορέων, λέγοντας ο μεν κ. Ζάψας ότι «η κεντρική πολιτική σκηνή δεν πρέπει να θυσιάζει τις παρατάξεις», ο δε κ. Μπασιούκας ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ κόμματος και παράταξης.

Θα τελεσφορήσει η συνεργασία; Οι πιθανότητες είναι μεγάλες, μεγαλύτερες από το 2014, όταν δεν υπήρξε κοινή κάθοδος την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν και αντιδράσεις, αλλά έτσι και αλλιώς, ο δρόμος αναμένεται μακρύς…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back