Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Όχημα χτύπησε ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση (upd)

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Όχημα χτύπησε ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2021, 11:49
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν όταν ένα όχημα τύπου SUV έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, χθες Κυριακή, ρίχνοντας στο έδαφος δεκάδες ανθρώπους ανάμεσά τους και νέους και μια ομάδα ηλικιωμένων, τις «Γιαγάδες που Χορεύουν».

«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 40 τραυματισμένοι. Ωστόσο, αυτός ο απολογισμός πιθανόν να αλλάξει καθώς συλλέγουμε επιπλέον πληροφορίες», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook το αστυνομικό τμήμα της Γουόκεσα, μιας πόλης με περίπου 72.000 κατοίκους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του τμήματος Νταν Τόμσον είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει τεθεί υπό κράτηση ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος και ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη, περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά του Μιλγουόκι.

Δεν είναι γνωστό αν το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία, αλλά δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος και έχει αρθεί η εντολή για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους, η οποία είχε εκδοθεί νωρίτερα, συμπλήρωσε ο Τόμσον.


Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ένα κόκκινο όχημα τύπου SUV να πέφτει με ταχύτητα πάνω στην παρέλαση και να παρασύρει περισσότερους από 12 ανθρώπους προτού το πλήθος αρχίσει να τρέχει προς τους τραυματίες για να προσφέρει βοήθεια.

Όπως είπε ο Τόμσον, ένας αστυνομικός πυροβόλησε το όχημα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια τραγωδία.

Ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ με στόχο το όχημα που έπεφτε πάνω στα οδοφράγματα.

Η αστυνομία δεν θεωρεί ότι υπήρξαν πυροβολισμοί μέσα από το όχημα σε αντίθεση με προηγούμενες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, πρόσθεσε ο Τόμσον.

 

Χτυπήθηκαν χορευτικά συγκροτήματα

Μία γυναίκα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox6 του Μιλγουόκι ότι το SUV έπεσε πάνω σε ένα χορευτικό συγκρότημα κοριτσιών ηλικίας από 9 ως 15 ετών.

Σύμφωνα με την ίδια, η άμεση αντίδραση ήταν σιωπή και ακολούθησαν κραυγές και μετά κόσμος που έτρεχε για να βοηθήσει τους τραυματίες, μετέδωσε το Fox6.

Τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μικρές ομάδες ατόμων γύρω από τα τραυματισμένα κορίτσια και σκόρπια παντού τα πομπόν που κρατούσαν οι χορεύτριες.

Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο οδηγός έπεσε πάνω σε μια ομάδα, τις «Γιαγιάδες που Χορεύουν», και τουλάχιστον ένα άτομο εκτινάχθηκε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου, μετέδωσε το δίκτυο WISN του Μιλγουόκι, μια θυγατρική του ABC.

Το τοπικό CBS αργότερα ανήρτησε στη σελίδα του στο Twitter μια φωτογραφία που φαίνεται ότι είναι το κόκκινο SUV με χτυπημένο το καπό του και τον μπροστινό λασπωτήρα του να κρέμεται, παρκαρισμένο σε ένα δρόμο.


Στο Βερολίνο

Το 2016, φορτηγό είχε πέσει πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Νωρίτερα την ίδια χρονιά, φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας σκοτώνοντας 84 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβε επίσης το ΙΚ.

Η τραγωδία στη Γουόκεσα καταγράφηκε στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από ένταση στο Ουισκόνσιν, όπου ο νεαρός ακροδεξιός Κάιλ Ρίτενχαους απαλλάχθηκε στη δίκη του για τους φόνους δύο ανδρών εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας στην Κενόσα, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back