ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες βαριές κατηγορίες κατά του Τραμπ

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Νέες βαριές κατηγορίες κατά του Τραμπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2023, 05:02
ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορίες για τις προσπάθειές του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020, απαγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων, στον Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που η εκστρατεία για να ανακτήσει την προεδρία το επόμενο έτος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει αυτή τη φορά τέσσερις κατηγορίες: συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ, συνωμοσία για παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, αλλοίωση μαρτύρων και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων των πολιτών. 

Η έρευνα ανατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Τζακ Σμιθ, τον ειδικό εισαγγελέα που χειρίζεται και την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή την ερχόμενη Πέμπτη στην Ουάσινγκτον στις 4:00 μ.μ.

Είναι η τρίτη παραπομπή του πρώην Αμερικανού προέδρου: Συνελήφθη τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη σε σχέση με την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς και τον Ιούνιο στο Μαϊάμι, όπου εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή για να λογοδοτήσει για τον χειρισμό εκατοντάδων κιβωτίων με εμπιστευτικά έγγραφα που πήρε χωρίς άδεια από τον Λευκό Οίκο, όταν αποχώρησε απρόθυμα από το αξίωμά του. Τα διατήρησε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, παρά τις επανειλημμένες απαιτήσεις των αρχών να παραδώσει τους φακέλους. Τουλάχιστον 31 από αυτά τα απόρρητα έγγραφα σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back