Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ημέρες Φωτογραφίας» στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου «Ημέρες Φωτογραφίας» στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2021, 11:31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το φεστιβάλ «Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021» διοργανώνει για τέταρτη χρονιά η Φ.Ο.Α.-Φωτογραφική Ομάδα art.A’s από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φ.Ο.Α. που επιμελήθηκαν η Φωτεινή Παπαχατζή και η Κατερίνα Κούρου, εισηγήτριες των φωτογραφικών σεμιναρίων που διοργάνωσε η Ομάδα την περίοδο 2020-2021.

Η φετινή έκθεση «Έξη» των μελών της Φ.Ο.Α «αποκαλύπτει ανεξερεύνητες πλευρές του εαυτού μας και συνήθειες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στην καθημερινότητά μας. Δημιουργήθηκε με τη συνεχή επίδραση σκέψεων, συναισθημάτων, φόβων ή επιθυμιών , μέσω του παιχνιδιού αλλά και της πορείας από το σκοτάδι στο φως, μέσω της παρατήρησης και της αφαίρεσης» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται βιντεοπροβολές σε διάφορα σημεία της πόλης των φιλοξενούμενων Φωτογραφικών Ομάδων από άλλες πόλεις, βιντεοπροβολή της έκθεσης «repost it» του Photometria festival, προβολές ντοκιμαντέρ, διαγωνισμός φωτογραφίας, φωτοβόλτα στο περιαστικό δάσος της πόλης και βραδιά νυχτερινής φωτογράφισης.

Λόγω των υγειονομικών οδηγιών, το φεστιβάλ προσαρμόζεται στα δεδομένα. Οι εκθέσεις θα παρουσιαστούν με τη μορφή ψηφιακής προβολής φωτογραφιών κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό φωτογραφίας, αυτός «τρέχει» ήδη. Το θέμα του είναι «Η Άρτα σήμερα». Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν από 1 έως 3 φωτογραφίες μέχρι τις 20 Ιουνίου. Οι φωτογραφίες θα κριθούν από τον κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό αλλά και για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3