Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημέρα μνήμης για τους έλληνες εβραίους μάρτυρες

Εικόνα του άρθρου Ημέρα μνήμης για τους έλληνες εβραίους μάρτυρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2022, 11:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαδικτυακά θα γίνει η εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Την εκδήλωση διοργανώνουν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, στις 20:00.  Το παρών θα δώσει και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών στο YouTube

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον κ. Καχριμάνη, τον κ. Amrani και τον κ. Ελισάφ. Βασικός ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Γιαλκέτσης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Η μνήμη του κακού ως αντίδοτο στο μίσος και στην αδιαφορία». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με έργα Ernst Krenek και Paul Hindemith. Aπαγγελία ο Μωυσής Ελισάφ, ερμηνεία η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και ο Ελευθέριος Καραγιάνης στο κλαρινέτο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back