ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ήλιος και θάλασσα» στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου «Ήλιος και θάλασσα» στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2024, 15:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου πήγε μέσα στον Μάρτιο σε δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στη Βιέννη και στο Βερολίνο. Και από τις δύο γύρισε αισιόδοξη και με ανακοινώσεις περί «θετικών προοπτικών».

Οι «θετικές προοπτικές» αφορούν κυρίως την ακτογραμμή της Ηπείρου, καθώς οι γερμανοί και αυστριακοί τουρίστες θέλουν ήλιο και θάλασσα. Ένα «δίδυμο» που δουλεύει εδώ και δεκαετίες στη χώρα, σχεδόν στον αυτόματο πιλότο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκτιμά ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των γερμανών τουριστών για τους παραθαλάσσιους προορισμούς, λόγω της «συνεχούς της συμμετοχής στην έκθεση ITB Berlin», της «μελέτης του προφίλ του γερμανού τουρίστα» και την «ορθή προσέγγιση». Για την επικείμενη αύξηση τουριστικού κύματος από Γερμανία επικαλείται τη συνεχόμενη αύξηση των απευθείας πτήσεων από Γερμανία προς Άκτιο οι οποίες, όπως αναφέρει, για τη θερινή περίοδο προβλέπονται σε 11 εβδομαδιαίως.

Ήλιο και θάλασσα προτιμούν περισσότερο και οι Αυστριακοί, με την «Ήπειρο των εποχών» που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου να μη βρίσκει, όπως φαίνεται, ανταπόκριση.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρεται ότι αυξημένη ζήτηση είχε η ακτογραμμή της Ηπείρου λόγω και της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Βιέννης με το αεροδρόμιο του Ακτίου. «Από πλευράς προορισμών μεγάλη σημασία για την Υπηρεσία του ΕΟΤ Αυστρίας, αποτελεί η ανοδική πορεία στη ζήτηση που εμφανίζει η Ήπειρος, η οποία εδραιώνεται στην αυστριακή αγορά» σημειώνεται.

Κατατίθενται δε και κάποια στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας για τους επισκέπτες το 2023. Σύμφωνα με αυτά, τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων δέχτηκαν συνολικά 12.952 αυστριακούς επιβάτες – δεν δίνονται ξεχωριστά στοιχεία για το κάθε αεροδρόμιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back