Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To ΗIVE είναι γεγονός

Εικόνα του άρθρου To ΗIVE είναι γεγονός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2016, 01:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οκτώ επιχειρήσεις ανάπτυξης λογισμικού είναι οι πρώτες που συστήνουν το «HIVE», τη συστάδα επιχειρήσεων ανάπτυξης καινοτόμου λογισμικού της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο cluster, όπως είναι ο αγγλικός όρος, συμμετέχουν οι εταιρείες, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. 

Ο απώτερος στόχος του CLUSTER είναι η προώθηση της καινοτομίας, η επιχειρηματική εξωστρέφεια της Περιφέρειας, η ολοκλήρωση έργων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας (βελτίωση internet, κ.α.), η διάχυση της γνώσης και της τεχνογνωσίας σε άμεση συνεργασία με το πανεπιστήμιο και τη φοιτητική κοινότητα, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία θέσεων εργασίας. 

«Η ανάπτυξη λογισμικού στην Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και ήδη υπάρχει μια νέα γενιά επιχειρήσεων που είναι εξωστρεφείς και εξάγουν στη διεθνή αγορά. Το HIVE έρχεται να τις ενδυναμώσει και να τις ισχυροποιήσει έχοντας θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Οι επιχειρήσεις οι οποίες ήδη συμμετέχουν στο cluster είναι οι ακόλουθες: IQ Soft, Lime Tehcnology, Natech, Omicron2, Tekmon Geomatics, Terracom, Comitech και Computer Plus. 

Το HIVE προσκαλεί όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να γίνουν μέλη του και πληρούν τα κριτήρια ένταξης να επικοινωνήσουν στο παρακάτω τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες: 2651077300 (κα Διαμάντη). Τα κριτήρια ένταξης είναι το γεωγραφικό, για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου και το αντικείμενο, ο σχεδιασμός και παραγωγή εφαμόσιμων προϊόντων πληροφορικής που προάγουν την καινοτομία.  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back