ΗΠΕΙΡΟΣ

Ηγουμενίτσα: Τα… νύχια δεν έμειναν αναπάντητα

Εικόνα του άρθρου Ηγουμενίτσα: Τα… νύχια δεν έμειναν αναπάντητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2022, 14:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας έκανε μια κάπως παράξενη επιλογή (μεταξύ άλλων), να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας με δωρεάν αισθητική περιποίηση από το σχετικό τμήμα του Δημόσιου ΙΕΚ. 

Η παράπλευρη δράση που περισσότερο αναπαράγει στερεότυπα, παρά τιμά την παγκόσμια ημέρα, δεν έμεινε αναπάντητη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας διοργάνωσε διαμαρτυρία στο «Πάνθεον» και μοίρασε προκήρυξη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «σε μια περίοδο που οι γυναικοκτονίες και οι βιασμοί αυξάνονται σημαντικά και οι δράστες παραμένουν πολλές φορές ατιμώρητοι, καθώς και μια σειρά αντιδραστικά ιδεολογήματα επιστρέφουν υπό κρατική υποστήριξη και στοχεύουν στον έλεγχο του γυναικείου σώματος και τον υποβιβασμό της γυναίκας είτε σε αναπαραγωγική μηχανή είτε σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, ο Δήμος προσκάλεσε τις γυναίκες της πόλης να γιορτάσουν αυτή την ημέρα με δωρεάν περιποίηση νυχιών».

Σημειώνει δε ότι «η απάντηση στην γυναικεία καταπίεση είναι υπόθεση συλλογική, όλης της εργατικής τάξης. Τα σωματεία, η συλλογική οργάνωση είναι η πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στα αφεντικά, στους πλούσιους (εκ)βιαστές. Τα αιτήματα των γυναικών για ισότητα και απελευθέρωση είναι δύναμη για τους αγώνες μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back