Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ηγουμενίτσα: «Συμμορία» που έγραφε με σπρέι…

Εικόνα του άρθρου Ηγουμενίτσα: «Συμμορία» που έγραφε με σπρέι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2023, 15:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τρία άτομα συνέλαβε χτες 20/3 η αστυνομία στην Ηγουμενίτσα (η Ασφάλεια, συγκεκριμένα), στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με την κατηγορία βανδαλισμών. Αναζητεί άλλα τέσσερα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας «ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διακριβώθηκε η δράση συμμορίας ατόμων νεαρής ηλικίας, που προέβαινε συστηματικά στη φθορά δημόσιας περιουσίας με την αναγραφή συνθημάτων σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας».

Μοιάζει κάπως υπερβολική η χρήση όρων όπως η «συμμορία», ειδικά για νεαρά, ανήλικα άτομα, για αναγραφή συνθημάτων που, πέραν του αισθητικού ζητήματος, δεν είναι και κάποιο ειδεχθές έγκλημα…

Η αστυνομική ανακοίνωση περιγράφει με λεπτομέρειες, ως εξής, στα όρια της αστυνομικής γλαφυρότητας:  «Οι κατηγορούμενοι, από πενταμήνου τουλάχιστον, είχαν ενωθεί με σκοπό την αναγραφή με σπρέι συνθημάτων υπέρ της ομάδας τους, καθώς και υβριστικών, κατά αντίπαλων ομάδων και της αστυνομίας.  Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δε θα γίνονταν αντιληπτοί, δραστηριοποιούνταν σε ομάδες, τουλάχιστον των τριών ατόμων, έχοντας προηγουμένως κατανείμει ρόλους τσιλιαδόρων και φυσικών αυτουργών, ενώ φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες. Ακόμη, επέλεγαν διαδρομές μετάβασης και διαφυγής, που δεν επιτηρούνταν από κάμερες ασφαλείας, αποφεύγοντας για το λόγο αυτό κεντρικές οδούς».

Συμπληρώνει δε ότι επέλεγαν σημεία που να εξασφαλίζουν τη «μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα του περιεχομένου τους».

Η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και ερευνάται η πιθανή εμπλοκή και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back