Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΗΕRO από το «Μπουλούκι» στην ΕΗΜ

Εικόνα του άρθρου ΗΕRO από το «Μπουλούκι» στην ΕΗΜ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2023, 16:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος HERO (Heritage Ecological Restoration for Inclusion Opportunities) διοργανώνει η ομάδα Μπουλούκι στις 24 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 15:30, στα Γιάννενα, στην αίθουσα «Κ. Κατσάρη» της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, το «Μπουλούκι» συμμετέχει από το 2021 μαζί με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Κροατία

To πρόγραμμα επιχειρεί να συνδέσει την υλοποίηση έργων αποκατάστασης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς με την επαγγελματική εκπαίδευση σε ιστορικές τεχνικές δόμησης, τη συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την υιοθέτηση πρακτικών με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τις δυνατότητες και τις δυσκολίες εφαρμογής των παραδοσιακών τεχνικών δόμησης στη σύγχρονη επαγγελματική εκπαίδευση και πρακτική, στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πρώτο στάδιο του προγράμματος, αναπτύχθηκε μια έκδοση με παραδείγματα διαφορετικών δομών από χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου που εμπλέκονται στο φάσμα έργων αποκατάστασης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και που αναπτύσσουν και υλοποιούν εκπαιδευτικές διαδικασίες. Η έκδοση
αυτή αποτελεί εργαλείο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το πώς η τεχνική εκπαίδευση μέσα από έργα αποκατάστασης πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να αποτελέσει πεδίο ευκαιριών κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσης, αλλά και για το πώς μπορούν να υιοθετηθούν περιβαλλοντικά πιο φιλικές πρακτικές.

Στα επόμενα στάδια του προγράμματος, οι ομάδες συνεργάζονται για την ανάπτυξη δύο εκπαιδευτικών εγχειριδίων που θα απευθύνονται σε άτομα που δραστηριοποιούνται ως εκπαιδευτές είτε σε έργα αποκατάστασης είτε σε εκπαιδευτικές δράσεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back