ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Ώρα του Κώδικα και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Η Ώρα του Κώδικα και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2017, 13:59
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της Ώρας του Κώδικα (Hour of Code), με εκπαιδευτικές δράσεις στην Αθήνα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα (4 Δεκεμβρίου, Λ. Δωδώνης 11) και την Τήνο.

Το workshop αυτό έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν βασικές αρχές του προγραμματισμού και να αντιληφθούν τα οφέλη της χρήσης του.  

Για την συμμετοχή στο workshop δεν απαιτούνται καθόλου γνώσεις πληροφορικής. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να κατανοήσουν βασικές ιδέες πίσω την χρήση του προγραμματισμού και να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάς» και η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ώρες και οι θεματικές που θα αναπτυχθούν είναι: Τι είναι «προγραμματισμός», Τι είναι ο «κώδικας», Τι χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα; Φτιάχνοντας έναν αλγόριθμο και Οφέλη από τον προγραμματισμό.

Η εισαγωγή στον προγραμματισμό θα γίνει με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής τις βασικές έννοιες προγραμματισμού.


Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

H Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Πρόκειται για μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να δείξει ότι μπορεί ο καθένας να διδαχθεί τα βασικά.

Η εβδομάδα εορτασμού της Ώρας του Κώδικα θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, με μια εκδήλωση στον πολυχώρο The HUB Events, με τρεις παρουσιάσεις. Η κύρια ομιλία θα αφορά τη μεθοδολογία για την υλοποίηση ενός ψηφιακού προϊόντος με βάση το design και τους ρόλους που είναι απαραίτητοι σε κάθε ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά το Πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.eventora.com/en/Organizer/tts

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back