ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Τράπεζα Ηπείρου στις κάλπες

Εικόνα του άρθρου H Τράπεζα Ηπείρου στις κάλπες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2016, 20:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 16 Οκτωβρίου ψηφίζει η Τράπεζα Ηπείρου στα Λιθαρίτσια για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, που αυτή τη φορά θα αποτελείται και από εκπροσώπους του νέου επενδυτή. Εννοείται ότι υπό αυτή τη συνθήκη, περιστέλλεται η εξουσία των μετόχων, κάτι που πάντως ήταν αναπόφευκτο από τη στιγμή που η τράπεζα αποφάσισε ότι δεν είναι βιώσιμη άνευ επενδυτή.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση έχει προκηρυχτεί για τις 10 Οκτωβρίου στο Du Lac. Εκεί ουσιαστικά θα γίνει και μια αποτίμηση της πρώτης «εποχής επενδυτή», σε κλίμα όπου και η διάδοχη κατάσταση δεν φαίνεται ότι θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με την τωρινή. Έτσι και αλλιώς, η απερχόμενη διοίκηση ενέκρινε ομόφωνα τα πεπραγμένα και ο πρόεδρός της, Κώστας Ζωνίδης, θα είναι ξανά υποψήφιος. Αυτό και μόνο είναι ένας ισχυρός παράγοντας για να μην αλλάξει ιδιαίτερα η «διάδοχη κατάσταση».

Η Τράπεζα Ηπείρου αύξησε τα μεγέθη της σε σχέση με το 2009 και την «αρχή της κρίσης»: Απασχολεί 76 εργαζόμενους αντί για 60 και έχει πλέον 15.000 μετόχους από 10.500 περίπου το 2012.

Οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της τράπεζας και το ψηφοδέλτιο είναι «σπαστό»: μια κατηγορία για τα μέλη της διοίκησης και μια κατηγορία για τους διευθύνοντες. Δύο από τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα οριστούν από το στρατηγικό επενδυτή (ένα σε κάθε τομέα, μέλος διοίκησης και διευθύνων).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back