Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία

Εικόνα του άρθρου Η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της στη Συρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2016, 02:12
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία έστειλε σήμερα άλλα 10 άρματα μάχης στο συριακό έδαφος ενισχύοντας τις δυνάμεις της, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων  μετά την κατάληψη της πόλης Τζαραμπλούς από Σύρους αντάρτες κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Χθες, Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαραμπλούς, , την οποία ήλεγχαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έπειτα από μια επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες.

Δέκα τουρκικά άρματα μάχης, ασθενοφόρα και  οχήματα διέσχισαν σήμερα τα σύνορα με τη Συρία από την μικρή πόλη Καρκαμίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με τον Γάλλο  φωτορεπόρτερ. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε  και δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται εκεί.

Παράλληλα, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι περισσότερα από 20 τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονται τώρα στη Συρία και αν χρειαστεί θα σταλούν κι άλλα.

Ανεξάρτητα από την τροπή που μπορεί να πάρει τις επόμενες μέρες η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, τουλάχιστον για τη φάση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση αυτή τη στιγμή, ειδικοί στην Τουρκία υπογραμμίζουν ότι βασικός στόχος της Τουρκίας είναι να εμποδιστεί η δημιουργία κουρδικής ζώνης κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, δηλαδή σε μια ζώνη από το Ιράκ μέχρι την Αντιόχεια της Τουρκίας.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η διαπίστωση του Τούρκου διεθνολόγου Ιλτέρ Τουράν ότι, «εάν εξαιρεθούν οι περιπτώσεις της Κύπρου το 1974 και της Κορέας το 1950, είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προβαίνει σε τέτοιας μορφής στρατιωτική επιχείρηση, πράγμα που σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής».


ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΜΑΧΩΝ

Η φρίκη του πολέμου  συνεχίζει να χτυπά του άμαχους Σύρους  καθώς ένας αεροπορικός βομβαρδισμός από δυνάμεις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών σε εγκατάσταση όπλων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Ράκα της Συρίας την Τρίτη μπορεί να σκότωσε αμάχους. Το ανακοίνωσε χθες η κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στρατού σε γραπτή δήλωσή της μετά από αξιολόγηση της επίθεσης.

Ένα όχημα το οποίο δεν ήταν εμφανώς στρατιωτικό μπήκε στην περιοχή του στόχου αφότου το αεροπλάνο είχε αποδεσμεύσει το όπλο του, και οι επιβάτες του οχήματος μπορεί να σκοτώθηκαν, συμπλήρωσε η διοίκηση στη δήλωσή της. Το επεισόδιο, πρόσθεσε, θα εξετασθεί και αξιωματικοί θα αποφασίσουν αν χρειάζεται να διεξαχθεί έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back