Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η σιωπή του χιονιού

Εικόνα του άρθρου Η σιωπή του χιονιού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2017, 14:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι πόλεις δεν είναι συνηθισμένες στα χιόνια, δεν μπορούν να διαχειριστούν και πολύ καλά αυτό το κομμάτι της φύσης. 

Τις ξαφνιάζει πάντα, τις φέρνει σε αμηχανία. Το χιόνι είναι συνήθως κάτι που ανήκει στα βουνά, κάτι το οποίο ο καθένας από μας επιλέγει αν θα το συναντήσει, κάνοντας μια εκδρομή.

Θέλουμε δεν θέλουμε, η «σιωπή» του χιονιού έχει επιβληθεί σχεδόν στην πόλη. Μια «σιωπή» που «σπάει» από τις φωνές παιδιών που παίζουν χιονοπόλεμο αλλά και μεγαλύτερων που αποφάσισαν να απολαύσουν το όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο στην πόλη των Ιωαννίνων (σκιέρ εμφανίστηκαν σε αρκετά σημεία). Η πόλη έχει ησυχάσει σε μεγάλο βαθμό από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, με τους δρόμους να φιλοξενούν κυρίως πατημασιές πεζών. Σαν η πόλη να ανήκει στον εαυτό της…

Κατά τα άλλα, μικρές περιπέτειες ζουν πολλοί. Φορτηγά κόλλησαν σε ανηφόρες, ένα ασθενοφόρο «έμεινε» επειδή έσπασε μια αντιολισθητική αλυσίδα, ένα δέντρο στα Λακκώματα που δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος του χιονιού, έπεσε σε ένα αυτοκίνητο με την Πυροσβεστική να πιάνει δουλειά.

Και πάντα υπάρχουν κάποιοι, αν και λίγοι, που αντιλαμβάνονται πως η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του χιονιού αφορά τους πάντες και όχι μόνο τις υπηρεσίες και που καθαρίζουν με φτυάρια και φαράσια τα πεζοδρόμια.





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back