ΕΛΛΑΔΑ

Η «σημαντική μέρα» και για την Ήπειρο, αλλά… προοπτικά

Εικόνα του άρθρου Η «σημαντική μέρα» και για την Ήπειρο, αλλά… προοπτικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2024, 15:03
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα τμήμα του Ε65 μήκους 43,5 χλμ, από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα εγκαίνια σε σαφές προεκλογικό στυλ. Άλλωστε, οι νέοι οδικοί άξονες είναι διαχρονικά ένα «προεκλογικό όπλο» για όλες τις κυβερνήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι «σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο».

Βέβαια, ο Ε65 δεν φτάνει μέχρι την Ήπειρο, ακόμα τουλάχιστον. Για το τμήμα Καλαμπάκα-Εγνατία, το οποίο συνεχίζει να καθυστερεί, δεν «χώρεσαν» πολλές δηλώσεις στη σημερινή, γιορτινή ατμόσφαιρα.

Γιατί για να φτάσει κανείς από την Ήπειρο στην Καλαμπάκα και στον Ε65, θα πρέπει να περνάει από την παλιά εθνική Ιωαννίνων-Τρικάλων μέχρι το τέλος του 2025, αν ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος αποδειχθεί ακριβής.

Στο μεταξύ και μέχρι την 1η Μαΐου, οι ταξιδιώτες θα περνάνε και από τη… μονοδρομημένη σήραγγα Μαλακασίου Α’, η οποία έκλεισε ως αποτέλεσμα της επιπόλαιης δημόσιας τοποθέτησης του περιφερειάρχη Ηπείρου.

Φυσικά, τα διόδια δεν θα μειωθούν. Ο δρόμος που έφτιαξε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (που πήρε και την Εγνατία…) θα κοστίζουν 8,2 ευρώ, από την Καλαμπάκα μέχρι το Λιανοκλάδι.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μονολεκτικά και στον δρόμο Γιάννενα-Κακαβιά, λέγοντας ότι «δρομολογείται».

Ο δρόμος που κάποτε θα ήταν η Ιόνια μέχρι τα σύνορα, τώρα θα κατασκευαστεί με κατώτερα, του κλειστού αυτοκινητοδρόμου, χαρακτηριστικά…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back