Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (12-18 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (12-18 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2021, 00:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερινό σινεμά, θέατρο και μουσική περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, έχουμε και λέμε:

12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θερινό σινεμά: «Ο θείος μου ο Αρχιμήδης»

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 21:30, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας, θα προβάλλει την ταινία «Ο θείος μου ο Αρχιμήδης», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αγαθονικιάδη, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα παλιά σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία περιγράφει την ιστορία ενός Έλληνα αντάρτη, ο οποίος έρχεται στα τέλη της δεκαετίας του '40 στην κομουνιστική Τσεχοσλοβακία για να αναζητήσει άσυλο μετά τον χαμένο εμφύλιο πόλεμο και βρίσκει εκεί το νέο του σπίτι. Η προσπάθειά του να εγκατασταθεί εκεί και μετέπειτα να μεταναστεύσει πίσω στην Ελλάδα, δημιουργεί χαριτωμένες και συγκινητικές καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι όταν κάποιος είναι καλός άνθρωπος, δεν έχει σημασία που γεννήθηκε και τι γλώσσα μιλάει.

12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη

Δύο συναυλίες θα δώσει ο Γιάννης Χαρούλης, μετά το sold out της πρώτης μέρας, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Εισιτήρια: Ticketservices, Ticketsioannina (κιόσκι κεντρικής πλατείας), Πολυχώρος Αγορά.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό, 65+). Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ.

13 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι «Επίσημες αγαπημένες» στα παλιά σφαγεία

Το μουσικό αφιέρωμα σε γυναίκες δημιουργούς με τίτλο «Επίσημες αγαπημένες», παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστούν συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, της Χ. Αλεξίου, της Ελ. Ζιώγα, κ.ά.

Ερμηνεύουν: Ανθή Σταύρου, τραγούδι, Γιάννης Μάνος, κλασική/ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι, Αναστασία Σταύρου, πιάνο, Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Echografia στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τη μουσικοχορευτική παράσταση «Echografia» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 21:30, στην αυλή του Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Η Echographia οφείλεται στον μουσικό και συνθέτη Δημήτρη «James» Μπασδάνη και στη χορεύτρια και χορογράφο Μυρτώ Τασιούλα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Απαιτείται κράτηση στο τηλ. 26510 64065 καθημερινά 10:00-18:00 εκτός Τρίτης.

15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θερινό σινεμά: «Επαναστάτης χωρίς αιτία»

Tην κλασική ταινία «Επαναστάτης χωρίς αιτία» του Νίκολας Ρέι με τον Τζέιμς Ντιν προβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΙ την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 21:30, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα. 

Είσοδος ελεύθερη. 

Μέta-μπουλούκι στην ΕΗΜ

Στις 15 Ιουλίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, θα εμφανιστεί το Mέta-μπουλούκι. Δηλαδή, ο Κωνσταντής Πιστιόλης, ένας από τους σημαντικότερους «πνευστούς» μουσικούς σήμερα, γνωστός (και) για τη συμμετοχή του στους VIC, η Ήρα Κατσούδα και η Δήμητρα Νικητέα σε ένα stand up comedy show και ο Θωμάς Αγραφιώτης, με το έργο του θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα».

Όσο για το πλαίσιο, διοργανωτής είναι το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta), ο νεοσύστατος οργανισμός ακαδημαϊκών και πολιτιστικών δράσεων που συνδέεται με το ΜΕΡΑ25, το DIEM25 και την Προοδευτική Διεθνή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτίο εισόδου ελέω πανδημίας. Οπότε προκρατήσεις γίνονται εδώ.

16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θέατρο: «Βάκχες» του Ευριπίδη

Την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες» παρουσιάζουν η Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στις 16 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στα Γιάννενα.

Η σκηνοθεσία είναι της Νικαίτης Κοντούρη και τους ρόλους ερμηνεύουν: Άκης Σακελλαρίου (Διόνυσος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Πενθέας), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αγαύη), Ιωάννα Παππά (Τειρεσίας), Δημήτρης Πετρόπουλος (Κάδμος), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αγγελιοφόρος).

Η υπόθεση. Ο Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους, για να επιβάλει τη δική του Θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του, τολμώντας να τον αμφισβητήσουν. Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάνας-γιου, εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της Θήβας. Με την βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας, επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών . Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ, και 15 ευρώ το μειωμένο (ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές). Προπώληση: viva.gr, στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας, στα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ και Αναγνώστης.

«Σαν Χουάν χωρίς διόδια» στη Μικρή Σκηνή

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου έρχεται στη Μικρή Σκηνή του Πολυχώρου Αγορά ο Σταύρος Σιόλας, για να παίξει κομμάτια όπως της «Άρνης το νερό», τον «Γεροπλάτανο» κ.α.

Οι έγκαιρες κρατήσεις είναι απαραίτητες, λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων: τηλ. κρατήσεων 6932580464, ώρα προσέλευσης 20:30, ώρα έναρξης 21:30.

Προπώληση σε ticketsioannina (κεντρική πλατεία), Πολυχώρος Αγορά. Προπώληση 8€, είσοδος: 10€

17 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Κάποτε στη Λιλιπούπολη» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Την εκδήλωση «Κάποτε στη Λιλιπούπολη» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στις 17 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Θα συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων υπό τη μουσική διεύθυνση της Κωνσταντίνας Μήλια και με την Πηνελόπη Λιαροστάθη να συνοδεύει στο πιάνο και η Μαθητική Νεανική Ορχήστρα Ντο Ρε Μι του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων με τον Γεράσιμο Λώλη στην ενορχήστρωση-διεύθυνση. Γκεστ σταρ η Ελένη Βουγιουκλή.

Θα παρουσιαστούν δημιουργίες του Νίκου Κυπουργού, του Δημήτρη Μαραγκοπούλου, της Λένας Πλάτωνος, του Νίκου Χριστοδούλου και της Μαριανίνας Κριεζή. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαιτείται κράτηση στο τηλ. 26510 64065, καθημερινά 10:00-18:00 εκτός Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back