ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2023, 21:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (25 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής

25 Σεπτεμβρίου

Πολιτιστική δράση στα Λιθαρίτσια

Θέατρο, μουσική, ποίηση και εικαστικές τέχνες σε μια φουσκωτή  αρχιτεκτονική εγκατάσταση με την ονομασία «Pezize», στο πάρκο Λιθαρίτσια τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:00. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη συλλογική πολυπολιτισμική εμπειρία των Βαλκανίων για τα προξενιά.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι οργανώσεις: Μπιενάλε Δυτικών  Βαλκανίων, Inter Alia, Rhea, Open Space Foundation, PVN Albania. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Stand up comedy

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Παναγιώτης Κούδας έρχονται στα Γιάννενα και στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) με ολόφρεσκα κείμενα stand up comedy, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Εισιτήριο: 10 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979139705.

26 Σεπτεμβρίου

Συναυλία στη Συναγωγή

Μια συναυλία βασισμένη στη σεφαραδίτικη και ρωµανιώτικη μουσική παράδοση με τίτλο ««Adio Querida – Αδονάι Ατά» διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στη Συναγωγή, στο Κάστρο. Συμμετέχουν: Ελένη Βουδουράκη, τραγούδι, Μάρκος Μπατίνος (ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων), τραγούδι, Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο, Θοδωρής Λυκουρόπουλος, βιολί, Σόλης Μπαρκί, κρουστά, Κώστας Αρσένης, κοντραμπάσο, Σάκης Νεγρίν, κιθάρα-ενορχηστρώσεις-επιμέλεια

29 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στα Γιάννενα για μια συναυλία, στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Αυτή τη φορά, ο Παπακωνσταντίνου έρχεται ως προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.), η οποία εκείνη την περίοδο θα πραγματοποιήσει στην πόλη και το 23ο πανελλήνιο συνέδριο περιοχικής αναισθησίας, θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη για όλους, με δωρεάν προσκλήσεις που διατίθενται στα Γιάννενα, στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» ( Πυρσινέλα 11, τηλ. 2651034911 ) και στο Music Shop GIORGIO (Aβέρωφ 32, τηλ. 2651074780 ).

30 Σεπτεμβρίου

Ρεσιτάλ πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου

Με το ρεσιτάλ πιάνου της πολυβραβευμένης Ντόρας Μπακοπούλου ξεκινά η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών τη χειμερινή σεζόν της.

Το ρεσιτάλ θα γίνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του μεγάρου της ΕΗΜ (στην οδό Παρασκευοπούλου), με ελεύθερη είσοδο.

1-2 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Κοιμώμενος Χαλεπάς…»

Η παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς... ο σαλός άγιος» του Άγγελου Ανδρεοπούλου, σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Λιακόπουλου, έρχεται ξανά στα  Γιάννενα, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), στις 1 και 2 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή του σημαντικού γλύπτη από την Τήνο Γιαννούλη Χαλεπά. Στον ρόλο του Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά.

Εισιτήρια: 14 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση στο Θέατρο «Κύκλος» και ticketservices.gr.


Εκθέσεις της Photometria
To Photometria International  Photography Festival απλώνεται σε 12 εκθεσιακά σημεία των Ιωαννίνων. Για  περισσότερες πληροφορίες: www.photometria.gr



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back