ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πόλι Τζιν και οι ιστορίες της

Εικόνα του άρθρου Η Πόλι Τζιν και οι ιστορίες της
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2021, 15:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 24 Οκτωβρίου του 2000, 21 χρόνια και κάτι μέρες πριν, η PJ Harvey είπε τις «Ιστορίες από την πόλη και τη θάλασσα».

Το Stories from the City, Stories from the Sea ήταν το πέμπτο άλμπουμ της και δύο μετά το επικών διαστάσεων To Bring you my Love.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Είχε ήδη δηλαδή μια σημαντική αναγνωρισιμότητα και επίσης, είχε πολύ καλούς φίλους: εκτός από τον Νικ Κέιβ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο Murder Ballads και επίσης, είχαν και μια σχεσούλα από την οποία προέκυψαν μερικά μουσικά διαμάντια, η Πόλι Τζιν συνεργαζόταν σταθερά πλέον με τον Μικ Χάρβι, τον οποίο είδαμε και στα Γιάννενα σχετικά πρόσφατα, αλλά και τύπους σαν τον Ρομπ Έλις και τον Τομ Γιορκ (τον Radiohead). Ο τελευταίος έκανε φωνητικά και έπαιξε πλήκτρα στο Stories…

Τι ήταν αυτό όμως που έκανε το άλμπουμ να αξίζει μιας δεύτερης ακρόασης και μετά μιας τρίτης και τέταρτης; Παρότι δεν ήταν τόσο καλό όσο το Bring you… ή το Is this Desire?, η δημιουργός έπειθε οριστικά και αμετάκλητα ότι, ακόμα και αν ακουγόταν «σαν κάποιους άλλους», από τους Pretenders μέχρι την Πάτι Σμιθ και τους Banshees με τη μάγισσα αρχηγό τους, βασικά ήταν η Πόλι Τζιν.

Το αγριεμένο This is Love και το The Mess We’re In, μαζί με το Good fortune και το Big Exit είναι πολύ πιο ώριμα από τα αντίστοιχα pics των προηγούμενων άλμπουμ της. Επίσης, μουσικά και ακουστικά ο δίσκος είναι σχεδόν τέλειος, δίνοντας ένα δείγμα για το μέλλον της σειρήνας από το Ντόρσετ και τα μουσικά της κατορθώματα.

Επίσης, στο εξής θα «μιλούσε» σε πολύ μεγαλύτερα κοινά, με βάση αυτό το άλμπουμ.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back