Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πόλι Τζιν, 25 χρόνια πριν

Εικόνα του άρθρου Η Πόλι Τζιν, 25 χρόνια πριν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2020, 14:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πόλυ Τζιν Χάρβεϊ, η πιο αγαπημένη γυναικεία περσόνα του ροκενρόλ, το 1995 είχε τα μισά της χρόνια από σήμερα, με πρόχειρα μαθηματικά ήταν 25 χρονών (σήμερα, είμαστε όλοι-ες μεγαλύτεροι κατά 25 χρόνια…).

Είχε ήδη δύο άλμπουμ στο ενεργητικό της και ζούσε στας εξοχάς, σε ένα σπίτι κοντά στο πατρικό της. Αλλά κυριολεκτικά μέσα στα λιβάδια και τους αγρούς.

Τα τραγούδια της όμως ζούσαν αλλού.

Όταν ξεκίνησε να ηχογραφεί το Bring you my love, η  PJ Harvey ήταν ήδη αναγνωρίσιμη ως «εναλλακτική», χωρίς όμως ο περισσότερος κόσμος να γνωρίζει ότι επρόκειτο για μια μουσική ιδιοφυία. Η μπάντα που διάλεξε ήταν όλοι ένας και ένας, μεταξύ αυτών και ο συνεπώνυμός της Μικ Χάρβεϊ.

Η χαρά του πολυοργανίστα λοιπόν, έφτιαξε το Bring you my love, που κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου του 1995. Η PJ είχε σκληρύνει, οι στίχοι ήταν προσωπικοί, πικροί, εκδικητικοί, η μουσική ήταν ζόρικη και πολύπλοκη. Ανάμεσα στις επιρροές της, έχει αναφέρει μεταξύ άλλων τον Captain Beefheart.

Ο δίσκος έγινε εμπορική, αλλά και κριτική επιτυχία. Το υπερζόρικο ομώνυμο κομμάτι, όπως επίσης και το Down by the water που τη συνοδεύει ακόμα στα live, αλλά και το C’mon Billy, Meet ze monsta και άλλα, έχουν σφραγίσει για πάντα τη δεκαετία των ‘90s, ως η μουσική εκδοχή τους που αξίζει να μνημονεύεται για πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back