ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητάει προσλήψεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Η ΠΟΕ ΟΤΑ ζητάει προσλήψεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2018, 18:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα Γιάννενα φιλοξενούν από σήμερα Κυριακή ουσιαστικά, το 46ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο γίνεται στην πόλη 19 χρόνια μετά την τελευταία φορά που συγκεντρώθηκαν εδώ οι εκπρόσωποι και με ένα βασικό στόχο, όπως τον έθεσε ο πρόεδρος της  εκτελεστικής επιτροπής Νίκος Τράκας: να ανοίξουν και πάλι οι προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση, καθώς, όπως τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου, «έχει φύγει το 50% με 60% χρήσιμου προσωπικού προς τη σύνταξη» στα χρόνια των μνημονίων.

Ο κ. Τράκας άφησε σαφείς αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, σε πρώτη φάση, για τη θέση περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, την οποία στηρίζουν σχεδόν καθολικά και οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο κόμμα. Ήταν κάπως πιο «φειδωλός» προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «εφαρμόζει και αυτή, την πολιτική των μνημονίων» και τόνισε ότι η ομοσπονδία θα αγωνιστεί για μια σειρά ζητήματα: συλλογική σύμβαση εργασίας, διασφάλιση δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της αυτοδιοίκησης, αποτροπή της περικοπής δικαιούχων βαρέων-ανθυγιεινών κ.α.

Ο κ. Τράκας τέλος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ομοσπονδίας, καθώς όπως τόνισε «ψήφισαν περισσότεροι (σ.σ. περί τους 8.000) εργαζόμενοι» για να αναδείξουν τους αντιπροσώπους. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 44.432 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. Η αύξηση πάντως οφείλεται και στο γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν, η ομοσπονδία απέκλειε συλλόγους που επέτρεπαν την ψήφο στους συμβασιούχους. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ιωαννιτών για παράδειγμα, ψήφισαν πολύ πρόσφατα για αντιπροσώπους στο συνέδριο.

Οι εργασίες ξεκινούν αύριο το πρωί στο ξενοδοχείο Du Lac. Το πρόγραμμα, καθώς και οι διακηρύξεις των παρατάξεων, μπορείτε να τα βρείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back