ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής

Εικόνα του άρθρου Η ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2019, 22:17
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το ακαδημαϊκό έτος 1964-65, ξεκίνησε η λειτουργία του Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής στα Γιάννενα ως παράρτημα της αντίστοιχης Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Φιλοσοφική Σχολή στεγάστηκε αρχικά στο κτίριο της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Το έτος 1965-66, το τμήμα μεταστεγάστηκε στο νέο κτίριο στη Δομπόλη, το οποίο προοριζόταν για τεχνικές σχολές. Εκεί το 1970, ιδρύθηκε το ανεξάρτητο πια Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στη Δουρούτη, στις νέες εγκαταστάσεις, μετακόμισε το 1994.

Το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ιστορικά και κοινωνικά, έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη. Τα τελευταία χρόνια, οι φωνές που ζητούν την αξιοποίησή του, όλο και πληθαίνουν.

Αν σας αρέσει ο Τύπος μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή εδώ:

Με αφορμή και την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στον Γιώργο Μυλωνά, τον πολιτικό που ίδρυσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο «Τύπος Ιωαννίνων» δημοσιεύει σήμερα μια σειρά φωτογραφιών από την ορκωμοσία των πρώτων πτυχιούχων, μόλις οκτώ, της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Κωνσταντίνου Σιόντη, ο οποίος ήταν ένας από τους πτυχιούχους αυτούς. Η ορκωμοσία των πρώτων λοιπόν αποφοίτων στο παλιό Πανεπιστήμιο στη Δομπόλη έγινε τον Ιούνιο του 1969 (4 χρόνια φοίτησης συν ένα για το πτυχίο).


 

* Στην κεντρική φωτογραφία, οι πτυχιούχοι φωτογραφίζονται με τους καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής (Δημήτρης Λουκάτος, Χρήστος Φράγκος κ.ά.)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back