ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Ολυμπιακή Φλόγα στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου H Ολυμπιακή Φλόγα στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2024, 08:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τα Γιάννενα πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα, στο ταξίδι της προς το Παρίσι, για τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Για λίγη ώρα έκλεισε η Δωδώνης και οι δρόμοι μέχρι την πλατεία Μαβίλη, για να τους διατρέξουν οι λαμπαδηδρόμοι Παντελής Κίτσιος, Παναγιώτα Μανοπούλου, Χρήστος Τσιούρης και Δημήτρης Χρόνης. Τον βωμό άναψε ο Νέστορας Κολιός.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καλωσόρισε τους επισήμους και τόνισε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του: «Η φλόγα που υποδεχόμαστε σήμερα είναι σύμβολο ελπίδας και φωτός, μια φωτιά που αναβοσβήνει για να μας υπενθυμίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την αντοχή που μπορούμε να επιδείξουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές».

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «μέσω της αθλητικής ανταγωνιστικότητας, μπορούμε να ενισχύσουμε --την ειρήνη και τη συνεργασία» και πως «τα Γιάννενα έχουν γεννήσει Ολυμπιονίκες και είμαστε πολύ τυχεροί που αθλητές – συμπολίτες μας έχουν δοξάσει τα χρώματα της πατρίδας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, των Ιωαννίνων».

Κατέληξε λέγοντας: «Ας συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν κόσμο πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο».

Χαιρετισμό έκανε, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος επισήμανε το διαχρονικό μήνυμα ειρήνης που μεταφέρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν Λικ Λαβώ και ο πρόεδρος της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες και εκπέμπουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής Φλόγας: ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση των λαών».

Σήμερα το πρωί, η Φλόγα θα είναι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου θα γίνει τελετή υποδοχής και κατόπιν θα πάει στην Ηγουμενίτσα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back