ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Ολυμπιακή Φλόγα και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Η Ολυμπιακή Φλόγα και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2024, 15:34
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στις 23 και 24 Απριλίου, η ολυμπιακή φλόγα θα βρίσκεται στα Γιάννενα. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα είναι ένας από τους σταθμούς της λαμπαδηδρομίας.

Η ολυμπιακή φλόγα θα αφιχθεί στην πανεπιστημιούπολη στις 24 Απριλίου, στις 9.45 το πρωί. Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η φοιτήτρια Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της εθνικής ομάδας para taekwondo, η οποία θα παραλάβει την ολυμπιακή δάδα και θα διανύσει τη διαδρομή εντός της πανεπιστημιούπολης έως το συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», όπου και θα τελεστεί η αφή του βωμού.

Θα ακολουθήσει η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδας και η ανάκρουση των αντίστοιχων ύμνων από μουσικό σχήμα και χορωδία φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, την τελετή θα χαιρετήσουν η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας Jean-Luc Lavaud ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024», και ο πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Αντώνιος Βερβέρης, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος. Η oλυμπιακή φλόγα θα αναχωρήσει από τον χώρο του Πανεπιστημίου με τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο, φοιτητή Άρη Ζάραγκα, χρυσό πανελληνιονίκη στο άθλημα του judo.

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων, τιμώντας τα ιδανικά της ειρήνης, της ενότητας, της ευγενικής άμιλλας και της συμπερίληψης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back