ΘΕΑΤΡΟ

H «Ολεάννα» στη «Σκηνή 125»

Εικόνα του άρθρου H «Ολεάννα» στη «Σκηνή 125»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2023, 00:32
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ θα φιλοξενήσει η «Σκηνή 125» της «Θεατρικής Συμπαιγνίας» στις 26 και 27 Μαΐου, στις 21:15, στο πλαίσιο του Θεατρικού Μάη.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φίλιππος Σοφιανός. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Φίλιππος Σοφιανός και η Δένια Μιμερίνη.

Η Ολεάννα, ένα από τα πιο προκλητικά κείμενα της σύγχρονης δραματουργίας, γράφτηκε ένα χρόνο μετά την πρώτη δίκη στις ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1992 στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης με τον θίασο Back Bay Theater. Το 1993 ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νομπέλ Χάρολντ Πίντερ. Το 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο, και παρά το γεγονός ότι προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τόσο από τις φεμινιστικές οργανώσεις όσο και από τους πανεπιστημιακούς κύκλους, για τελείως διαφορετικούς λόγους, εξακολουθεί να παίζεται συνεχώς και να προβληματίζει.

Οι ήρωες του έργου, ένας καθηγητής πανεπιστημίου και μια νεαρή φοιτήτρια, εμπλέκονται σ' ένα παιχνίδι βαθιάς αντιπαράθεσης που καθιστά αδύνατη την όποια επικοινωνία μεταξύ τους, με το αίσθημα για εξουσία και ασφάλεια να κυριαρχεί πάνω απ' όλα.

Ένα λεκτικό παιγνίδι εξουσίας θα ξεκινήσει με αφορμή την αναβαθμολόγηση του γραπτού της φοιτήτριας Κάρολ και τις παρερμηνείες που θα προκαλέσει η πρόταση.

Τιμή εισιτηρίου: 15€, 10€ μειωμένο

Διάρκεια παράστασης:  80 λεπτά

Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6983749922

Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία και viva.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back