Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Η «Εξαύδα» παρουσιάζει την «Ολεάννα»

Εικόνα του άρθρου Η «Εξαύδα» παρουσιάζει την «Ολεάννα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2019, 13:23
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» παρουσιάζει το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Ολέαννα», στις 14, 15, 16 και 21, 22, 23 Νοεμβρίου, στο θεατράκι της Κουντουριώτου 31, 21.15.
Ένας ώριμος άντρας ο καθηγητής Τζων και μια νεαρή γυναίκα η φοιτήτρια Κάρολ, αποφασίζουν να συνεργαστούν με στόχο τη «γνώση» που ως γνωστόν οδηγεί στην «αλήθεια». Έχουν πει ψέματα. Ο «καθηγητής» και η «φοιτήτρια», ο «άντρας» και η «γυναίκα» η «ωριμότητα» και τα «νιάτα» θα συγκρουστούν μέχρι αλληλοεξόντωσης προκειμένου να ξεσκεπάσουν ο ένας το ψέμα του άλλου.αλήθειες και ψέματα προκύπτουν και εξουδετερώνονται, ανεξαρτήτως καλών ή κακών προθέσεων, μέχρις ότου η σύγκρουση να καταλήξει από τον λόγο και το βλέμμα στα σώματα.

«Ολεάννα» δεν είναι το όνομα της ηρωίδας του έργου.Πρόκειται για νορβηγικό τραγούδι του 19ου αιώνα που περιγράφει την επιθυμία του δημιουργού του να μετοικήσει σε μια περιοχή της Πενσυλβανίας που ονομάζεται «Ολεάννα» και στα μάτια του φαντάζει ως ο ιδανικός τόπος

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1992 στο Κέμπριτζ της Μασσαχουσέττης και το 1994 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.
Προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο φεμινιστικών οργανώσεων, όσο και πανεπιστημιακών κύκλων για διαφορετικούς λόγους, αλλά παίζεται συνεχώς κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Σκηνοθεσία: Σάββας Κουνουβέλης με τον ίδιο και την Εβίτα Αγγέλη. Φωτισμοί-Ηχος:Νίκος Γούλας-Νεκταρία Λαμπράκη. Τηλ κρατήσεων: 6973307103,

Γενική Είσοδος 5 ευρώ. Διατίθενται 5 εισιτήρια δωρεάν για ανέργους σε κάθε παράσταση, με την επίδειξη κάρτας ανεργίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back