ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Όαση» και τα… κλιματιστικά

Εικόνα του άρθρου Η «Όαση»  και  τα… κλιματιστικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2019, 20:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της «Όασης» όπως είναι σήμερα, το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο σαν να… μην πέρασε μια μέρα.

Το θέμα είναι το εξής: Υπάρχει διχογνωμία μεταξύ αναδόχου και Δήμου για την αρτιότητα του έργου και η αφορμή είναι η βλάβη σε μια κλιματιστική μονάδα αξίας 15.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου για την παραλαβή του έργου, προέκυψαν δύο ζητήματα: Ένα, η ευθύνη για τη βλάβη σε υλικό και δύο, οι… πραγματικές αιτίες.

Εν ολίγοις, ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται την «Όαση», κατηγόρησε την πλευρά του Δήμου ότι το κτίριο δεν έχει την απαιτούμενη προδιαγραφή για να «σηκώσει» όλο τον εξοπλισμό, ήτοι την εστίαση και την κλιματιστική υποστήριξη (με υψηλές  ενεργειακές απαιτήσεις). Από την άλλη ο Δήμος, αντέτεινε ότι  το Δήμο είναι διατηρητέο και δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τέτοιων μονάδων.

Η συζήτηση ξεκίνησε από εντελώς «απρόσμενο» σημείο, την κατάσταση μιας μονάδας που δεν δουλεύει και  ποιος τελικά βαρύνεται με το κόστος.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος τόνισε ότι όταν συντάχθηκε η βεβαίωση περαίωσης, «ο κινητός και ακίνητος εξοπλισμός ήταν σωστός και ποσοτικά και δούλευε κανονικά».

Η πλευρά της επιχείρησης το αμφισβήτησε αυτό, λέγοντας ότι ποτέ δεν δοκιμάστηκαν τα μηχανήματα και ότι εν τέλει, το κτίριο δεν είναι κατάλληλο, ενεργειακά τουλάχιστον, για το σκοπό που χρησιμοποιείται. «Διαπιστώθηκε, με απεύθυνση στη ΔΕΗ, ότι η μελέτη τοποθέτησης μηχανολογικών ήταν όλη λάθος. Τα φορτία που φέρονται για το κτίριο είναι κατά πολύ μικρότερα από  αυτά που πραγματικά υπάρχουν. Θα έπρεπε να τοποθετήσει υποστήριξη για να λειτουργήσει ο εξοπλισμός» είπε μεταξύ άλλων ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας.

Εύλογα, από μέλη της δημοτικής αρχής εκφράστηκε η απορία γιατί η εταιρία επέλεξε το χώρο για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δράση. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης που μέχρι εκείνο το σημείο επέμενε στο τυπικό κομμάτι της συζήτησης, απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη  της  επιχείρησης, λέγοντας ότι «κινδυνεύουμε να βγάλουν άχρηστο ένα έργο-κόσμημα, γιατί δεν λειτούργησε μια κλιματιστική μονάδα. Δεν μπορείτε να βάλετε ‘ντουλάπες’ σε διατηρητέο κτίριο».

Τελικά, το θέμα αναβλήθηκε για να συζητηθεί πιο αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back