Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ντελόριαν τράκαρε στην Πρέβεζα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2016, 15:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Θυμάστε την Ντελόριαν, το αυτοκίνητο με το οποίο ο Μάικλ Τζ. Φοξ πήγαινε μπρος-πίσω στο χρόνο στην τρομερή κινηματογραφική τριλογία «Back to the future»; Ε λοιπόν η Ντελόριαν έμεινε από άξονα στην εθνική Φιλιατών-Πρέβεζας. Όχι, δεν έκανε κάποιο καινούργιο τεστ ο Ντοκ, αλλά συμβαίνει κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον: ο οργανισμός Tothefuture.org, το ζευγάρι των Τέρι και Όλιβερ Χόλερ, οδηγούν σε όλο τον κόσμο μια ρέπλικα του αυτοκινήτου των αγαπημένων ταινιών, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να συγκεντρώσουν ποσά κατά της νόσου του Πάρκινσον.

Η σύνδεση της ασθένειας με το όλο πρότζεκτ είναι ιδιαίτερη: ο Μάικλ Τζ. Φοξ πάσχει από Πάρκινσον, γεγονός που έχει περιορίσει πολύ την κινημτατογραφική του καριέρα. Ωστόσο, «το παλεύει» με κάθε δυνατό τρόπο και ένας από αυτούς, είναι το The Michael J. Fox Foundation. Το Tothefuture.org αναφέρει ότι συνεργάζεται με το ίδρυμα του Φοξ.

Όσο για την Ντελορέιν που έμεινε περίπου μια βδομάδα, έστω αναπάντεχα, στην Ήπειρο, είναι βασικά το DMC-12 που σχεδίασε ο Τζορτζέτο Τζουτζιάρο για την DMC to 1981, με παρεμβάσεις του ζεύγους για να μοιάζει ακριβώς με τη μηχανή του χρόνου, όπως αυτή πρωταγωνίστησε στην ταινία. Μετά το απαραίτητο σέρβις που έγινε στην Πρέβεζα, Η Ντελόριαν, μετά το σέρβις συνέχισε το ταξίδι της για την Αθήνα.

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook του Tothefuture.org)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back