Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Η Νεράιδα του Χρηστοβασίλη στην «Έκφραση»

Εικόνα του άρθρου Η Νεράιδα του Χρηστοβασίλη στην «Έκφραση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2018, 18:22
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Όπως μας έφερναν οι ανέμοι» ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 21:15, στο θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14) στα Γιάννενα.

Η παράσταση βασίζεται σε μια διασκευή της Άννας Αφεντουλίδου πάνω στο διήγημα του συγγραφέα και δημοσιογράφου Χρ. Χρηστοβασίλη «Το κάστρο της Νεράιδας» και απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.

«Στις λαϊκές διηγήσεις ο φόβος των ανθρώπων για συμπεριφορές που έφευγαν από τα δεδομένα, δημιούργησε τις Νεράιδες. Γυναίκες όμορφες, ερωτικές. Είχαν τη δυνατότητα να ζουν στη φύση αλλά και στις κοινωνίες των ανθρώπων, έχοντας και ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονταν να υιοθετήσουν και άλλους ρόλους ταυτόχρονα, όπως αυτούς της συζύγου και μητέρας. Η ανάγκη τους όμως, ήταν η επιστροφή στη φύση και στην ελευθερία. Στην ιστορία μιας τέτοιας Νεράιδας, της Γιάννως, από το όνομα της οποίας πήρανε το όνομά τους τα Γιάννενα, αναφέρεται η παράστασή μας» αναφέρεται στο σημείωμα της παράστασης.

Παίζουν: Μαριάννα Καββαδία, Λίλα Κουτσοτόλη, Βιβή Μπάρκα, Ιωάννα Μπόμπορη, Αλεξάνδρα Νίκα, Γεωργία Παπαδιώτη, Χριστίνα Σκλημπούνη.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Λίλη Σακκά.

Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ και 6 ευρώ το μειωμένο (ανέργων/φοιτητών/μαθητών). Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 6945166713.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back