Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η ΝΔ μας επιστρέφει στο πιο βαθύ μνημόνιο»

Εικόνα του άρθρου «Η ΝΔ μας επιστρέφει στο πιο βαθύ μνημόνιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2019, 02:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια εκδήλωση που εγκαινίασε την εξόρμηση ενόψει συνεδρίου, αλλά και επιβεβαίωσε την «αλλαγή γραμμής» σε πιο σοσιαλδημοκρατικές κατευθύνσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων υποδέχθηκε τον πρώην υπουργό Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ως ομιλητές.

Αμφότεροι εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε δύο βασικούς άξονες:

Ότι αφενός «ξηλώνει» ένα κομμάτι της νομοθετικής δραστηριότητας του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών

Ότι διαπνέεται από ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις

Κοντά σε αυτά υπήρχε και το μόνιμο «κλείσιμο ματιού» στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που αρκετός ήταν στο κοινό. Η διαφορά με προεκλογικές εκδηλώσεις είναι ότι τώρα υπήρχαν πιο «αναγνωρίσιμοι» στο ακροατήριο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν υπέστη στρατηγική ήττα, αλλά εδραιώθηκε» είπε μεταξύ άλλων η κα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας για τις εκλογές. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «προγραμματική, όχι ισοπεδωτική, όπως ο κ. Μητσοτάκης, αντιπολίτευση» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σκληρό νεοφιλελευθερισμό» και «υπονομεύει ακόμα και την ελεύθερη αγορά», για «ρεβανσισμό» και δημιουργία περιβάλλοντος ανησυχίας και στα εξωτερικά, ειδικά μετά το βέτο της ΕΕ στην ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας.

Εν τέλει, η κα Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι «είμαστε ξανά μια πολιτική οικογένεια», αναφερόμενη και στη δική της προέλευση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ «ειδικά μετά το 2012 και μετά».

Ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε «εμμονική ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη αντίληψη» στην κυβέρνηση και διαχώρισε τις πολιτικές προτάσεις, λέγοντας ότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ «θέλει ανάπτυξη με επίκεντρο τον εργαζόμενο», η δε ΝΔ «ανάπτυξη για την ολιγαρχία».

Στάθηκε ιδιαίτερα σε εργασιακά θέματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, λέγοντας ότι «αυτό ξεχείλισε το ποτήρι, το 2012, για αρκετά μέλη του ΠΑΣΟΚ» που έφυγαν από το κόμμα και τέλος, τόνισε ότι «η ΝΔ μας επιστρέφει στο πιο βαθύ μνημόνιο».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρήστος Μαντάς, πρώην βουλευτής και χαιρέτισε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back