ΚΟΣΜΟΣ

Η Monsanto είπε το «ναι» στην Bayer

Εικόνα του άρθρου Η Monsanto είπε το «ναι» στην Bayer
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2016, 22:26
ΚΟΣΜΟΣ

Η Bayer ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη διοίκηση της Monsanto με μία προσφορά 128 δολαρίων ανά μετοχή της. Το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, που είναι η κορυφαία για τους σπόρους στον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 66 δισεκατομμύρια δολάρια, (συμπεριλαμβανομένου του χρέους της Monsanto).

Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί (σ.σ.: από τη Bayer) ένα ποσό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (στη Monsanto) στην περίπτωση που η συμφωνία τους δεν εγκριθεί από τις Αρχές για τον Ανταγωνισμό, ενώ αναμένουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως το τέλος του 2017, αναφέρει η Bayer σε ανακοίνωσή της.

Η γερμανική εταιρεία προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ένα συνδυασμό έκδοσης χρέους και μετοχών. Το σκέλος των μετοχών, ύψους περίπου 19 δισ. δολαρίων, αναμένεται να αντληθεί με την έκδοση ομολόγων που θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές και μία έκδοση νέων μετοχών για τους υφιστάμενους μετόχους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα έχουμε τη μεγαλύτερη εταιρεία αγροτικών εφοδίων του κόσμου, με πάνω από 25% μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

Η Bayer έχει στόχο να δημιουργήσει καταστήματα one stop για τους αγρότες, από όπου θα προμηθεύονται από τους σπόρους και τα χημικά έως λογισμικό παρακολούθησης για τις καλλιέργειες.

Πρέπει, ωστόσο, να περάσει από το μικροσκόπιο των διεθνών αρχών ανταγωνισμού, διαδικασία που μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3