ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H Microsoft παραιτείται από τα Windows 10 Mobile

Εικόνα του άρθρου H Microsoft παραιτείται από τα Windows 10 Mobile
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2017, 22:02
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κάτι που κυκλοφορούσε ως φήμη, ήρθε να επιβεβαιώσει ο αντιπρόεδρος του τμήματος Windows, Τζόι Μπελφιόρ. Με ένα tweet ανακοίνωσε ότι η Microsoft σταματά να ασχολείται με το λειτουργικό Windows 10 Mobile και την κατασκευή συσκευών. Είχε, βέβαια προηγηθεί η παραδοχή του ίδιου του Μπιλ Γκέιτς ότι χρησιμοποιεί Android smartphone.

Σε ένα από τα tweet ο Τζόι Μπελφιόρ παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο κενό στις εφαρμογές και την υποστήριξη από τους developers σε σύγκριση με τα Android OS και iOS. Ωστόσο εξήγησε ότι τα Windows 10 Mobile δεν θα πάψουν να υποστηρίζονται, αφού η εταιρεία θα συνεχίσει να διορθώνει bugs και να κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας για την πλατφόρμα.

Τα Windows 10 Mobile προσπάθησαν να προσελκύσουν χρήστες, επιτρέποντάς τους να τρέχουν τις ίδιες εφαρμογές τόσο στον υπολογιστή όσο φορητές συσκευές τους, αλλά η ιδέα δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Το λειτουργικό σύστημα αντιπροσώπευε μόλις το 0,03% της παγκόσμιας αγοράς -με βάση τις αποστολές smartphone- μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας IDC.


Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΗΡ

Η πρώτη αντίδραση στην κίνηση της Microsoft ήρθε από την HP, η οποία ανακοίνωσε την ακύρωση των σχεδίων κατασκευής Windows phones. «Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε Windows phones επειδή η Microsoft αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική» και την «ενδιαφέρουν λιγότερο» τα Windows mobile δήλωσε στο The Register ο Νick Lazaridis, Πρόεδρος της HP για τις περιοχές Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back