Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μελέτη Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή

Εικόνα του άρθρου Η Μελέτη Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 13:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε μια συνεργασία με την ΕΤΒΑ Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Ιωαννίνων προχωρά η Μελέτη Υγείας Ηπείρου. 

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου εκπονείται από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Τσιλίδη, σε συνεργασία με την «Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Βασίλη Τζοβάρα, παθολόγο, με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Στόχος αυτής της μελέτης είναι η συλλογή δεδομένων για δείκτες υγείας 10.000 μονίμων κατοίκων της Ηπείρου, ηλικίας 25 έως 70 ετών, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέας γνώσης στο χώρο της Υγείας. Οι συμμετέχοντες στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου λαμβάνουν έναν δωρεάν λεπτομερή έλεγχο της κατάστασης υγείας τους και μια δομημένη περιγραφή αυτής.

Οι εργαζόμενοι των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ μπορούν να προσέρχονται στο κτίριο διοίκησης της ΒΙΠΕ κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να διενεργηθεί ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος υγείας (Check up) και η συμμετοχή τους στη μελέτη.

Στο χώρο θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται στα γραφεία της Μελέτης Υγείας με την ατομική τους μάσκα και όχι εάν παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης, εάν έχουν πρόσφατα διαγνωσθεί με τον νέο κορωνοϊό ή έχουν έρθει πρόσφατα σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Η παραμονή του κάθε εργαζόμενου αναμένεται να διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα λαμβάνει μία πλήρη καταγραφή της κατάστασης της υγείας του με τήρηση πλήρους ανωνυμίας για τα δεδομένα που θα συλλεχθούν με τον τρόπο που επιθυμεί (email ή γραπτώς).

Η έρευνα στο κτίριο διοίκησης της ΒΙΠΕ θα διαρκέσει 3-4 εβδομάδες. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά εδώ: https://ehs.med.uoi.gr/booking/  

Ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Τσιλίδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι είναι σημαντική η συμμετοχή των εργαζομένων και «ακόμα πιο σημαντική θεωρείται η υποστήριξη της σπουδαίας αυτής προσπάθειας από τις επιχειρήσεις».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Αθανάσιος Ψαθάς έδωσε έμφαση στο πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στη δράση. Ως αναγνώριση αυτής της συμμετοχής προβλέπεται για 200 συμμετέχοντες δωρεάν είσοδο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3