Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η μεγάλη πρόκληση της κοινωνικής ένταξης

Εικόνα του άρθρου Η μεγάλη πρόκληση της κοινωνικής ένταξης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2020, 14:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κοινωνική Ένταξη Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας και Μεταναστών: Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ελλάδα» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 09:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, στα Γιάννενα.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς αρκετών επισήμων. Και ποιοι δεν θα χαιρετίσουν…. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Αγνή Νάκου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσος.

Την κεντρική ομιλία («Ο θεσμός των Συμβουλίων Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών, ο ρόλος τους στην κοινωνική ένταξη και η διασύνδεση με την τοπική κοινωνία») θα κάνει ο Αθανάσιος Βιτσεντζάτος, προϊστάμενος Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ομιλίες θα κάνουν ο  Yonous Muhhamadi από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων («ΕΣΤΙΑ, ΕΞΟΔΟΣ, ΕΞΩΣΗ, ΕΝΤΑΞΗ: Μύθοι και Πραγματικότητες»), ο Πέτρος Μάστακας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες («Ένταξη Προσφύγων και Μεταναστών: H συμβολή του ΔΟΜ») και ο Κωνσταντίνος Κουσαξίδης από τον ΔΟΜ.

Η εκδήλωση, που θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου, θα κλείσει με συζήτηση με τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών και τους συμμετέχοντες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back